News

Atenționare MAE pentru cei ce vor să călătorească în Grecia. A fost emis cod roșu de ninsori și vijelii

Românii care vor să plece în Grecia în această perioadă trebuie să știe că a fost emis cod roșu de ninsori și vijelii pentru următoarele zile.
25.01.2023 | 23:48
Atentionare MAE pentru cei ce vor sa calatoreasca in Grecia A fost emis cod rosu de ninsori si vijelii
Zăpadă în Grecia, cod roșu de ninsori. Foto: www.schengenvisainfo.com
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a emis, în consecință, o atenționare de călătorie valabilă din 25 ianuarie, în condițiile în care până vineri 27 ianuarie e în vigoare un cod roșu de precipitații, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Atenționare MAE, cod roșu de ninsori în Grecia

Anunțul e important pentru că vremea proastă va perturba serios circulația rutieră, feroviară, maritimă și aeriană, așadar românii trebuie să fie atenți la aceste aspecte. Conform MAE, Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) al Greciei a emis pentru perioada 25-27 ianuarie cod roșu de precipitații mixte.

ADVERTISEMENT

Ziare.com, care citează MAE, menționează că vremea e atipică pentru acest interval de timp, mai ales că vor fi înregistrate ninsori abundente în zonele de deal și masivele muntoase din centrul și nordul Greciei.

Cetățenii români care vor fi afectați de vremea proastă pot contacta Ambasada României la Atena la numărul de telefon +302106710035, precum și Consulatul General al României de la Salonic, la numărul de telefon +302310340088. Apelurile la aceste numere de telefon for fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, românilor le este recomandat să consulte paginile de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.emy.gr, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro.

Pentru cei care doresc și au acces la internet, MAE transmite că poate fi descărcată aplicația ”Călătorește în siguranță”, de unde oamenii pot lua informații și sfaturi de călătorie, la linkul http://www.mae.ro/app_cs.

ADVERTISEMENT

În luna decembrie 2022, românii care doreau să circule spre Grecia primeau un avertisment asemănător din partea MAE. Atunci, oamenilor le era transmis să evite zborurile cu Lufthansa, pentru că această companie avea întârzieri în acea perioadă.

Grecii sunt obișnuiți în ultimii ani cu temperaturi extreme și total surprinzătoare pentru această zonă a Europei. În 2019, de exemplu, în nordul Greciei termometrele au înregistrat temperaturi record de -23 de grade Celsius, în timp ce plajele din Atena au fost acoperite de zăpadă.

ADVERTISEMENT
Tags: