News
notix pixel id

Atenţionare meteo de la ANM: ploi abundente, vijelii şi grindină în majoritatea regiunilor

19.05.2020 | 14:14
Atenţionare meteo de la ANM: ploi abundente, vijelii şi grindină în majoritatea regiunilor
Atenţionare meteo de la ANM: ploi abundente, vijelii şi grindină în majoritatea regiunilor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O atenționare meteo cod galben de la ANM care anunță ploi abundente, vijelii şi grindină va intra în vigoare în seara zilei de marți, 19 mai, și va cuprinde mai multe județe. Ea va fi urmată, la doar câteva ore distanță, de altă avertizare.

Atenţionare meteo de la ANM: ploi abundente, vijelii şi grindină în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare cod galben ce anunță instabilitate atmosferică în cea mai mare parte. Se vor semnala ploi torențiale și vijelii în 9, respectiv 32 de județe, până joi seara.

Primul cod galben se referă la județele Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu (parțial), Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj și Olt și va fi în vigoare de marți, ora 21:00, până miercuri ora 8:00.

ADVERTISEMENT

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Apoi, în dimineața zilei de miercuri, 20 mai, intră în vigoare a doua alertă de la ANM, care va expira joi la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

În județele Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt se anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuat.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

O informare fără cod este în vigoare

În toată această perioadă a intrat în vigoare o informarea meteorologică pentru cea mai mare parte a țării. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…35 l/mp.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri