News

Atenționare meteo de vânt puternic. Este cod galben în 12 județe din țară

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic. Atenționarea vizează 12 județe din țară. Ce spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie
01.01.2022 | 18:43
Atentionare meteo de vant puternic Este cod galben in 12 judete din tara
ADVERTISEMENT

A fost emisă o atenţionare meteo cod galben de vânt puternic. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate 12 județe din țară. În cele mai multe dintre acestea, alerta este valabilă până la ora 21:00.

Atenționare meteo de vânt puternic. Este cod galben în 12 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, 01 ianuarie 2022, mai multe atenționări cod galben de vânt puternic. Reprezentanții ANM au precizat că este vorba despre 12 județe.

ADVERTISEMENT

În două dintre acestea, alerta este valabilă până la ora 20:00.

Este vorba despre județul Dolj și zona joasă din Mehedinți. Sunt semnalate local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, între 55 și 65 de kilometri la oră.

În celelalte zece județe vizate, alerta este valabilă până la ora 21:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, este vorba despre zona de munte de peste cota 1.800 de metri ale județelor Alba, Brașov, Sibiu, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Vânt puternic la munte, în prima zi din anul 2022

În opt dintre județele menționate mai sus, vântul va sufla la rafală cu peste 90 de kilometri la oră.

Conform meteorologilor, este vorba despre județele Alba, Brașov, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

În plus, în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vântul va fi și mai puternic.

“Se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90…100 km/h”, au precizat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturi ridicate, în primele zile din 2022

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări cod galben de vânt puternic în 12 județe din țară. Totuși, temperaturile sunt mai ridicate decât în alți ani, au precizat meteorologii.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, temperaturile se mențin mai ridicate decât cele normale ale perioadei până la data de 03 ianuarie 2022.

Specialiștii spun că va ninge în general slab la peste 1800 de metri în majoritatea masivelor, iar sub această altitudine vor fi precipitații mixte, temporar ploi sub 1500 m.

De asemenea, local se va semnala ceaţă asociată și cu depuneri de chiciură pe creste. Stratul de zăpadă nu va înregistra modificări importante la peste 1800 m, iar la altitudini mai joase se va diminua.

În plus, reprezentanții ANM au mai precizat că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pe durata întregii luni.

ADVERTISEMENT
Tags: