News

Atenționare meteo de vremea rea. Cod galben de ceață și polei în mai multe județe din România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de ceață și polei. Alerta este în vigoare miercuri dimineață în patru județe din țară.
29.12.2021 | 08:08
Atentionare meteo de vremea rea Cod galben de ceata si polei in mai multe judete din Romania
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la ANM au emis un cod galben de ceață și polei. Fenomenele care vor încurca rău traficul se vor manifesta în patru județe.

În anumite zone se va semnala scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Cod galben de ceață și polei. Județele afectate de atenționarea meteo emisă de ANM

Potrivit ANM, în județul Cluj, codul galben va afecta în primele ore ale dimineții din 29 decembrie următoarele localități: Huedin, Poieni, Căpușu Mare, Sâncraiu, Izvoru Crișului.

Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului, transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

Cod galben în județele Argeș și Dâmbovița

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de cod galben care vizează județele Argeș și Dâmbovița. Și în aceste regiuni, fenemonele extreme se vor manifesta în primele ore ale zilei de miercuri.

Se va semnala izolat burniță care va duce la depuneri de polei, transmit specialiștii de la ANM.

Atenționare meteo în județul Gorj

„Se vor semnala: local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m ce va favoriza în funcţie de condiţiile locale formarea gheţuşului”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Codul galben din județul Gorj se va manifesta în zona joasă. Atenționarea este valabilă până la ora 9:00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis recent și o prognoză meteo pentru intervalul 27 decembrie – 9 ianuarie. În următoarea perioadă, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu valori termice ușor mai ridicate în anumite regiuni.

ADVERTISEMENT

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă. Probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: