News

Atenționare meteorologică cod galben. Ploi și vijelii în 13 județe

15.05.2020 | 11:10
Atentionare meteorologica cod galben Ploi si vijelii in 13 judete
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare meteorologică cod galben de pli și vijelii
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare meteorologică cod galben de ploi și vijelii.

Atenționare meteorologică cod galben

Conform atenționării meteorologice, nu mai puțin de 13 județe vor intra sub cod galben de ploi și vijelii în perioada 15 mai, ora 13:00 – 16 mai, ora 03:00.

ADVERTISEMENT

Judeţele vizate de noua atenţionare cod galben sunt Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare şi Suceava.

”În intervalul menționat, la început în nord-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea și în jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea atmosferică se va accentua”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

”Vor fi vijelii, căderi de grindină și averse ce pot avea și caracter torențial”

Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 60…70 km/h, iar în zona înaltă de munte peste 80…90 km/h.

”De asemenea, vor fi vijelii, căderi de grindină și averse ce pot avea și caracter torențial. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp”, se mai arată în comunicatul ANM.

ADVERTISEMENT

Administrația Naționaală de Meteorologie anunță că astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și în intervale de timp mai scurte.

Anterior, o alertă meteo de cod portocaliu a fost emisă pentru ziua de marți, 12 mai, de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Aceasta a vizat 11 județe din estul țării, acolo unde s-au înregistrat fenomene periculoase.

ADVERTISEMENT

Imagini spectaculoase în judeţul Galaţi în localitatea Cudalbi, unde a fost surprinsă o tornadă de praf. Judeţul a fost sub cod portocaliu de vânt, iar rafelele au ajuns la 100 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS