ADVERTISEMENT
News

Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. A apărut o nouă metodă de înșelătorie

O nouă atenționare pentru românii care vor să călătorească în Grecia. Ce metodă de înșelătorie a apărut
Autor: Cerasela Stafie | 22.07.2021 | 21:03
Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. A apărut o nouă metodă de înșelătorie
Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. A apărut o nouă metodă de înșelătorie Sursa foto: Pixabay

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a atenționat persoanele care intenționează să călătorească în Grecia. Hackerii profită de introducerea condițiilor de călătorie, în contexul crizei epidemiologice.

ADVERTISEMENT

Astfel, au apărut site-uri care le cer oamenior introducerea informațiilor personale. Acestea fură datele cardurilor bancare ale persoanelor care le accesează.

Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. A apărut o nouă metodă de înșelătorie

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT – RO) i-a sfătuit pe oameni să acceseze doar pagina oficială de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

„Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.” a scris instituția pe Facebook

„Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

„Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în care în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii,” au mai transmis reprezentanții CERT – RO.

Metodă de înselătorie pentru oamenii care vor să plece în Grecia
Metodă de înselătorie pentru oamenii care vor să plece în Grecia
Sursa foto: Facebook/CERT-RO

 

Condițiile de intrare în Grecia

Pentru a intra în Grecia, românii au nevoie de formularul de localizare a pasagerilor (PLF – Passenger Locator Form). Acesta trebuie completat cu 24 de ore înaintea călătoriei.

ADVERTISEMENT

Oamenii pot face acest lucru gratuit, pe site-ul MAE. În schimb, a apărut o altă pagină de internet, care le cere oamenilor achitarea unei taxe în schimbul respectivului formular.

De asemenea, autoritățile elene mai solicită ca oamenii care vor să le treacă granița că aibă documente prin care să-și dovedească situația epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Aceștia trebuie să prezinde dovada că s-au vaccinat și au cel puțin 14 zile de la rapel, un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul țării, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost făcut cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Grecia.

Totodată, oamenii pot intra pe teritoriul Republicii Elene dacă prezintă un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu SARS – CoV- 2 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!