News

Aterizare de urgență a unei aeronave TAROM, pe Otopeni. Pilotul a rămas în stare de inconștiență

Aterizare de urgență a unei aeronave TAROM, pe Aeroportul Otopeni. S-a luat această decizie după ce pilotul a rămas în stare de inconștiență.
25.03.2023 | 17:11
Aterizare de urgenta a unei aeronave TAROM pe Otopeni Pilotul a ramas in stare de inconstienta
Aterizare de urgență a unei aeronave TAROM, pe Otopeni. Deasupra Bulgariei, pilotul a rămas în stare de inconștiență. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni a unei aeronave plecate de la Timișoara. Din primele informații, pilotul a rămas în stare de inconștiență în timpul zborului, în timp ce avionul era deasupra Bulgariei.

Aterizare de urgență a unei aeronave TAROM, pe Otopeni. Deasupra Bulgariei, pilotul a rămas în stare de inconștiență

Avionul a decolat de la Timișoara și avea ca destinație Egiptul, mai exact stațiunea Hurghada. Deasupra Bulgariei, pilotul a rămas în stare de inconștiență. La fața locului au intervenit echipaje SMURD. Pilotul este tratat în aceste momente pe Aeroportul Otopeni, notează Digi24.

ADVERTISEMENT

Dată fiind situația medicală a pilotului, manșa avionului a fost preluată rapid de copilot. Acesta a reușit să efectueze aterizarea în siguranță. Avionul în cauză este programat să decoleze din București spre Hurghada la ora locală 18:00, cu o întârziere de o oră.

”Cursa TAROM Rot 7673 cu avionul Boeing 737-800 YR-BGK de la Timisoara la Hurghada se reîntoarce în Romania pe Otopeni din cauza unei urgente medicale. La bord pilotul comandant R.S. nu se simte bine (și-a pierdut cunoștința) si s-au declanșat procedurile de urgență”, a transmis o sursă din cadrul Aeroportului Otopeni, notează G4Media.

ADVERTISEMENT

Avionul avea la bord peste 180 de pasageri. Se cunoaște faptul că cel aflat la comanda aeronavei a primit îngrijiri medicale. Deocamdată nu se cunosc alte informații oficiale.

Un alt avion TAROM, aterizare de urgență la Istanbul din cauza unei alerte cu bombă

Și vineri, 24 martie, au fost momente de panică pentru pasagerii unei aeronave TAROM. Avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență la Istanbul din cauza unei alarme cu bombă.

ADVERTISEMENT

La bordul cursei, care plecase din Tel Aviv cu destinația București, se aflau 88 de pasageri. Incidentul s-a terminat cu bine. Pasagerii au așteptat mult pe aeroportul din Turcia și au ajuns acasă după aproape 12 ore, conform ȘtirileProtv.

“Atenție, atenție, o să aterizăm de urgență”, acesta a fost mesajul pe care l-au primit cei 88 de pasageri care se aflau la bordul Boeingului 737. Avionul a aterizat la Istanbul, în loc de capitala României.

ADVERTISEMENT

TAROM a anunțat ulterior că ”verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă. Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea companiei TAROM este siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”.

ADVERTISEMENT