News

Aterizare de urgență la Otopeni. Echipa de medici a aeroportului a reușit să salveze viața unui bărbat de 66 de ani

Echipa de medici a Aeroportului Otopeni a reușit să salveze viața unui bărbat de 66 de ani după ce avionul în care se afla a aterizat de urgență la București
17.09.2022 | 12:04
Aterizare de urgenta la Otopeni Echipa de medici a aeroportului a reusit sa salveze viata unui barbat de 66 de ani
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O cursă ce se îndrepta din Polonia spre Antalya a aterizat de urgență la București sâmbătă dimineața după ce unui pasager i s-a făcut rău.

Aterizare de urgență pe Otopeni

Un avion care efectua un zbor pe ruta Katowice (Polonia) – Antalya (Turcia) a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă după ce unui pasager în vârstă de 66 de ani i s-a făcut rău în timpul zborului.

ADVERTISEMENT

Este vorba de o aeronavă a companiei Corendon Airlines, care a aterizat de urgență pe aeroportul din București la ora 07:45. Această companie aeriană nu operează pe teritoriul României, însă permisiunea de aterizare a fost acordată din cauza urgenței medicale.

Imediat a fost alertat Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București care a intervenit și a reușit să stabilizeze pasagerul cu afecțiuni cardiace, după aproximativ 30 minute de la aterizare.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Elias din București, iar aeronava companiei aeriene Corendon Airlines a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora 09.00, continuându-și cursa către Antalya.

Intervenții similare ale medicilor din aeroport

Săptămâna trecută un caz similar a avut lor, după ce o altă aeronavă a aterizat de urgență iar Serviciul de Asistență Medicală al aeroportului a reușit să intervină cu succes și să salveze viața unei pasagere în vârstă de 61 de ani, care suferise un infarct și se afla în stop cardio-respirator de 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Medicii au reușit să resusciteze femeia după aproximativ 20 de minute de la aterizare.

Atunci, Serviciu de Asistență Medicală a intervenit cu o echipă formată dintr-un medic, două asistente medicale şi un ambulanţier, împreună cu echipajul unei ambulanţe tip C de la SMURD.

Un alt incident similar a avut loc și la începutul lunii august. Atunci, o aeronavă Turkish Airlines ce zbura la de Miami la Istanbul a aterizat de urgență după ce unui pacient i s-a făcut rău. Din păcate, în ciuda intervenției medicilor, pasagerul nu a mai putut fi resuscitat.

ADVERTISEMENT
Tags: