News

Aterizare de urgență pe Otopeni. Un pasager a murit la bordul unui avion

12.07.2019 | 21:26
Aterizare de urgenta pe Otopeni Un pasager a murit la bordul unui avion
Această aeronavă a aterizat pe Aeroportul Otopeni, după ce un pasager a decedat la bord. Sursa foto: Profi Media

Un nou accident aviatic s-a produs în țara noastră. Este vorba despre o aeronavă Pegasus Airlines, ai cărei piloți au efectuat o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni, după ce o persoană a decedat la bord. Până la producerea acestei tragedii, avionul circula pe ruta Viena-Ankara.

Avionul a aterizat de urgență, după ce o persoană a decedat la bord

Chiar dacă evenimentul s-a petrecut în cursul serii de joi, 11 iulie, autoritățile au preferat să păstreze informația secretă până în momentul de față. În ceea ce privește decesul persoanei aflate la bordul aeronavei nu se cunosc foarte multe detalii, însă forțele de ordine au demarat deja o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a survenit tragicul eveniment.

Nu este singurul eveniment de acest gen petrecut pe Aeroportul Otopeni. În cursul serii de marți, 9 iulie, o aeronavă  aparținând companiei TAROM a suferit o explozie la pneuri, chiar în timpul manevrelor de aterizare. Din fericire, cei 22 de pasageri aflați la bordul avionului au fost evacuați în timp util.

Explozie la pneurile unui avion TAROM. Sursa foto: hotnews.ro
Explozie la pneurile unui avion TAROM. Sursa foto: hotnews.ro

Pneurile unui avion au explodat în timpul aterizării. Reacția TAROM

Compania TAROM informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor” , au reacționat reprezentanții TAROM, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității la scurt timp după incident.

Totodată, aceștia au anunțat că echipă de la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul. “Avionul a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, susţine TAROM.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS