Fotbal intern

Piţurcă, DAT DE GOL: “Oferta de la arabi ESTE REALĂ!”

UPDATE 17.00 Victor Piţurcă a fost dat de gol de Anghel Iordănescu. El a anunţat că selecţionerul are ofertă clară de la Al Ittihad. Presa arabă a anunţat de curînd că tehnicianul şi-a...
05.09.2014 | 17:01
Piturca DAT DE GOL Oferta de la arabi ESTE REALA

UPDATE 17.00 Victor Piţurcă a fost dat de gol de Anghel Iordănescu. El a anunţat că selecţionerul are ofertă clară de la Al Ittihad. Presa arabă a anunţat de curînd că tehnicianul şi-a procurat de curînd chiar şi viză pentru Arabia Saudită.  “Ştiu de propunerea pentru Piţi, e reală, dar nu va pleca”, a spus Iordănescu.

UPDATE 14:11 / Victor Piţurcă s-a decis în privinţa fotbalistului care va purta banderola de căpitan al “tricolorilor” în partida cu Grecia. Conform digisport.ro, Ciprian Marica are cele mai mari şanse să fie căpitan, avînd în vedere experienţa pe care o are la prima reprezentativă. 

UPDATE 14:00 / Emmanouil Papasterianos, care sezonul trecut a evoluat la Concordia Chiajna, a prefaţat partida dintre România şi Grecia, prima a “tricolorilor” din campania de calificare pentru Campionatul European din Franţa.

“O să fie un joc foarte greu pentru Grecia, care are un lot tînăr, un antrenor nou. El a făcut multe schimbări în cadrul lotului şi va fi mai greu pentru ei. Mitroglou e un jucător foarte bun. Acum nu se simte aşa bine, dar a venit la Olympiakos şi, după revenirea de la Fulham, nu e 100% în formă, aşa cum a fost înainte. Va fi un joc diferit de cel de la barajul pentru Campionatul Mondial. În România, campionatul este bazat pe viteză şi tehnică. Aici, el este mai mult tactic şi aici cred că e diferenţa”, a spus Papasterioanos pentru Digisport.

UPDATE 10:45 / Partida dintre Grecia şi România va începe la ora 21:45 şi va fi transmisă în direct de TVR 1. De asemenea, partida va fi urmărită de suporterii echipei naţionale pe Arena Naţională, unde FRF va amplasa un ecran gigant.

UPDATE 18:55 / Fostul internaţional grec şi Campion European în 2004, Stelios Giannakopoulos a vorbit la Digisport despre meciul cu România de duminică. Fostul fotbalist crede că tricolorii nu trebuie subestimaţi, mai ales că vor avea o sete de revanşă:

” Fiecare meci e diferit, e o situaţie diferită şi cred că România e motivată să se răzbune. Dar, cu noul antrenor, mai mulţi jucători greci vor să impresioneze şi să arate de ce sînt în stare. Despre retragerile lui Karagounis şi Katsuranis ce pot să zic:  experienţa e foarte importantă într-o selecţionată. Pe de altă parte, totul are un final şi un nou început. Într-o zi trebuia să vină momentul în care Karagounis şi Katsuranis să se retragă. Mai avem însă jucători cu personalitate cum ar fi Samaras şi Salpingidis. 

Mantalos e un talent şi merită să joace la naţională. E un jucător top class, chiar dacă joacă în a doua divizie. Ranieri e  un manager excelent şi ştie ce are de făcut cînd preia o echipă. Nu cred că va schimba prea multe la început. Va fi un meci interesant de văzut, mai ales că se joacă cu porţile închise. 

E un handicap pentru Grecia că joacă cu porţile închise. Suporterii sînt al 12-lea jucător pentru noi. E un avantaj mare pentru România. Raţ e foarte bun, Marica e un simbol al echipei şi e unul dintre cei mai mari jucători pe care îi are România. 

Cînd mă gîndesc prima dată la România, mă gîndesc la unul din cei mai importanţi jucători de pe planetă: Gheorghe Hagi. Anghel Iordănescu a fost unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut. România are o revanşă de luat şi trebuie să demonstreze că merită să se califice la un turneu final şi nu trebuie să subestimăm această foame a lor pentru performanţă”, a declarat Giannakopoulos pentru Digisport.

30375

********************************************************

UPDATE 16:22 / Fostul atacant al Stelei, Pantelis Kapetanos a vorbit la Dolcesport despre meciul de duminică şi că tricolorii nu ar trebui să se concentreze prea mult pe Mitroglou: 

“Jocul va fi fără suporteri, Grecia nu mai e la fel. Are un nou antrenor, se joacă fără suporteri şi va fi mai greu. Mitroglou nu e în formă, a fost anul trecut, dar România trebuie să se concentreze mai mult pe alţi jucători, nu pe el”, a declarat Kapetanos.

Kapetanos a declarat că a avut o perioadă extraordinară în România şi a spus că Steaua i-a rămas în suflet:

“În 2008, am zis că stau maxim un an. Primele 2-3 luni au fost grele pentru mine, în rest a fost extraordinar. Mi-a plăcut foarte mult în România. Şi sincer, îmi lipseşte. 

La Steaua şi la CFR Cluj am cîştigat campionatul şi e o senzaţie care nu se uită niciodată. Prima oară cînd am venit la Steaua a fost foarte bine. La revenirea la Steaua, am vrut să cîştig ceva şi am reuşit să iau titlul. Ultimul an a fost un pic greu pentru mine. Pentru mine a fost o problemă că nu am jucat în ultimele luni la Steaua. 

Toată lumea vrea să joace în Champions League. Eu am reuşit să joc şi cu CFR Cluj şi cu Steaua. Am vazut meciul Stelei din Bulgaria şi m-a supărat rău. E o echipă foarte mare şi cred că va cîştiga campionatul şi în acest an. Cînd am văzut că intră Moţi în poartă în meciul din Bulgaria, i-am spus şi soţiei că nu am o presimţire bună. 

Nu ştiu ce s-a întîmplat cu Rusescu şi Bourceanu. Nu ştiu de ce nu au jucat. Sînt jucători buni şi credeam că vor rămîne mult timp în străinătate. Astra e o echipă foarte bună, dar nu se poate compara cu Steaua. Steaua termină pe primul loc. 

Steaua are în spate o istorie mare şi în Europa League poate să ajungă mai departe decît în Liga Campionilor. Eu cred că va trece de grupa din Liga Europa”, a declarat Kapetanos la DolceSport.

kapetanos_76470900

************************************************************

UPDATE 15:42 / Partida Grecia – România, din preliminariile Campionatului European 2016 va fi arbitrată de englezul Mark Clattenburg. Centralul va fi asistat la cele două linii de Michael Mullarkey şi Simon Beck.

Clattenburg a mai arbitrat echipa naţională a României în partida pierdută în faţa Olandei, scor 4-0. Totodată, acesta a mai arbitrat Steaua în Liga Europa, în meciul cu olandezii de la Twente, pierdut de “roş-albaştrii” cu scorul de 1-0.

P: PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

************************************************************

Fostul internaţional Cosmin Bărcăuan, stabilit în Grecia, a a prefaţat partida naţionalei cu elenii la FANATIK SHOW, pe LOOK TV şi spune că trebuie să avem foarte mare grijă la atacantul Stefanos Athanasiadis.

FOTBAL:CEHIA-ROMANIA 4-1 PRELIMINARII CM 2006 (9.10.2004)

Grecii se consideră deja victorioşi. Sînt foarte încrezători că Grecia va învinge. Ne-au bătut acum patru luni şi au foarte multă încredere. Fotbaliştii lor sînt foarte optimişti. Am vorbit cu doi, trei jucători in naţionala Greciei şi mi-au spus că România nu este aşa puternică. Consideră că vor avea un meci uşor. Ceea ce este bine pentru noi.

Lotul lor nu s-a schimbat foarte mult. Nu a fost timp. Dar şi ei trec printr-un moment greu, schimbă generaţiile. Mi-e teamă că nu vom fi pregătiţi, nu ştiu cum va putea lega Piţurcă relaţiile de joc. Noi nu am mai jucat de mult. În schimb, Grecia a jucat la Cupa Mondială.

Ranieri nu va putea face minuni într-o perioadă scurtă. Dar Grecia are jucători care se cunosc între ei. Nu cred că Ranieri va schimba sistemul de joc pentru că este greu să treacă de la un joc defensiv la unul ofensiv. Athanasiadis la de PAOK este mult mai periculos ca Mitroglou. Seamănă cu Inzaghi.

Este un atacant de careu, cred că este principalul pericol pentru noi. Dar Raţ îl ştie foarte bine şi cred că vom reuşi să-l blocăm. Trebuie un marcaj foarte bun la el. Este bine pentru noi că se joacă fără spectatori.

Grecii sînt fanatici şi pun presiune mare pe echipa adversă. Dar acest lucru nu ar trebui să ne intereseze. Soţia mea, chiar dacă este greoaică, şi fiica sînt cu România. Nu are altă soluţie. Iar atunci cînd Grecia are meci cu altă echipă, ţinem cu elenii”, a spus Bărcăuan la FANATIK SHOW la LOOK TV.