Fotbal international

Athletic Bilbao va juca două finale de Cupă într-o lună! Fotbalul spaniol, protagonistul unei premiere absolute

05.03.2021 | 14:44
Athletic Bilbao va juca doua finale de Cupa intro luna Fotbalul spaniol protagonistul unei premiere absolute
ADVERTISEMENT

Formația Athletic Bilbao se află într-o postură inedită în fotbalul mondial, urmând să joace două finale de Cupa Spaniei într-o singură lună, după ce ultimul act al ediției precedente a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Bascii au trecut de Levante după prelungiri și s-au calificat în finala ediției din acest sezon, acolo unde vor da peste Barcelona, care și ea a acces după un meci dramatic cu Sevilla.

ADVERTISEMENT

Marrea finală va avea loc în aprilie la Sevilla, dar în aceeași lună trupa lui Marcelino trebuie să joace și finala sezonului precedent împotriva rivalei Real Sociedad.

Athletic Bilbao poate câștiga Cupa Spaniei de două ori într-o lună

Astfel, pentru prima dată în istoria fotbalului mondial o echipă va juca două finale de Cupa Spaniei într-o singură lună, distanța dintre cele două meciuri care ar putea aduce același trofeu în vitrina celor de la Athletic Bilbao fiind programate la distanță de două săptămâni.

ADVERTISEMENT

În ediția precedentă, Bilbao și Sociedad au produs marile surprize ale competiției și au ajuns să-și dispute marea finală. Derby-ul basc, așteptat cu mult interes, nu a mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, iar Federația Spaniolă a decis să amâne disputarea jocului pentru 2021.

Astfel, finala din sezonul trecut va avea loc pe data de 3 aprilie, pe Estadio Olimpico de Cartuja, din Sevilla. Fix două săptămâni mai târziu, Athletic Bilbao va reveni pe aceeași arenă pentru a o înfrunta pe FC Barcelona în ultimul act al Cupei Spaniei, ediția 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Calificări dramatice pentru Athletic Bilbao

În acest sezon, Bilbao a avut parte de un parcurs de infarct în Cupa Spaniei, obținând calificări dramatice în ultimele minute ale partidelor disputate. În 16-imile de finală, bascii au trecut de modesta Ibiza cu un gol reușit de Unai Nunez la ultima fază a jocului.

Optimile de finală le-au adus în față o nouă echipă de ligă inferioară, Alcoyano. Bilbao s-a văzut condusă de echipa mai slab cotată, dar a reușit să întoarcă rezultatul cu două goluri în partea secundă. În sferturi, cu Betis Sevilla, a urmat un nou thriller. Bascii au egalat din nou la ultima fază, au trimis meciul în prelungiri și s-au calificat la lovituyrile de departajare.

ADVERTISEMENT

În semifinale, după un 1-1 acasă în prima manșă cu Levante, Bilbao s-a văzut din nou condusă la retur. Elevii lui Marcelino au reușit rapis egalarea, dar apoi jocul a trenat și s-a ajuns în prelungiri, acolo unde Berenguer a înscris golul izbăvitor în minutul 112 și astfel bascii vor juca două finale de Cupa Spaniei în doar două săptămâni.

ADVERTISEMENT