Fotbal international

Ați auzit de fotbalistul Wu Lei? ? 40 de milioane de oameni l-au urmărit la debutul în Primera Division

07.02.2019 | 16:06
Ati auzit de fotbalistul Wu Lei  40 de milioane de oameni lau urmarit la debutul in Primera Division

Ați auzit de fotbalistul Wu Lei? Ar fi putut fi, de departe, cel mai de impact transfer al lunii ianuarie, dar a devenit o mutare care în Europa aproape că a trecut neobservată. Chinezul a semnat cu gruparea spaniolă Espanyol și s-ar putea transforma în cel mai tare transfer al echipei din ultimii ani de zile. Wu Lei a părăsit Cupa Asiei în faza sferturilor și a primit pe ultima sută de metri o ofertă din La Liga. 2 milioane de euro au plătit ibericii pentru el.

În China, Wu Lei a scris istorie. A marcat nu mai puțin de 27 de goluri în 29 de apariții sezonul trecut și a devenit un adevărat erou pentru cei de la Shanghai SIPG. Patronul lui Espanyol, miliardarul Chen Yansheng nu a stat o clipă pe gânduri și a ținut morțiș să-l aducă la echipa lui pe asiatic. Specialiștii spun că a fost mai degrabă o mutare cu două bătăi. Astfel, finanțatorul speră ca echipa lui să devină a doua cea mai populară formație europeană din Asia, fapt ce i-ar aduce numeroase posibilități financiare.

Ați auzit de fotbalistul Wu Lei? LEi
Wu Lei a semnat cu Espanyol Barcelona în schimbul a 2 milioane de euro

Ați auzit de fotbalistul Wu Lei?

Și primele cifre par să-i dea dreptate omului cu banii de la Espanyol. Yangsheng, cunoscut pentru averea făcută de pe urma jucăriilor de plastic și a telecomenzilor pentru mașini, vrea acum să-și concentreze afacerile și în lumea fotbalului. Nu mai puțin de 40 de milioane de oameni au urmărit debutul lui Wu Lei în La Liga. Chinezul a intrat pe teren în ultimele 12 minute ale partidei încheiată la egalitate de Espanyol, scor 2-2, cu Villareal.

De un singur lucru mai are nevoie acum finanțatorul lui Espanyol. Ca Wu Lei, jucătorul care aproape că și-a amortizat investiția să devină titular în angrenajul catalanilor și să înceapă să marcheze. Ar fi de altfel primul fotbalist chinez care ar scrie cu adevărat istorie într-un campionat puternic din Europa.

  • 15 goluri a marcat Wu Lei pentru naționala Chinei