Fotbal international

Atletico Madrid, cel mai scump transfer din istoria clubului. Vezi suma imensă pe care o va plăti pentru portughezul Joao Felix

27.06.2019 | 13:50
Atletico Madrid cel mai scump transfer din istoria clubului Vezi suma imensa pe care o va plati pentru portughezul Joao Felix

Benfica a prezentat Comisiei portugheze pentru comerţ cu valori mobiliare suma pe care Atletico Madrid o va plăti pentru transferul celui mai bun jucător al echipei din Lisabona, internaţionalul Joao Felix, considerat noul Cristiano Ronaldo din fotbalul lusitan. Suma este mai mare decât valoarea clauzei de eliberare stabilită de Benfica pentru giuvaierul său.

Atletico Madrid a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului: Joao Felix de la Benfica

Atletico Madrid va plăti numai puţin de 126 milioane euro, pentru a-şi asigura serviciile pe timp de cinci ani ale unuia dintre cei mai buni tineri jucători din lume la acest moment, care va fi succesorul lui Antoine Griezmann şi de mulţi este văzut încă de acum ca fiind superior valoric campionului mondial, care va părăsi Madridul în această vară.

Acordul este total şi între jucător şi clubul madrilen, şi între cluburi, însă Benfica nu doreşte încheierea sa oficială decât peste o săptămână, când se va închide anul fiscal în Portugalia. De fapt, banii plătiţi de Atletico vor fi cei din clauza jucătorului, 120 milioane, celelalte şase milioane intrând în discuţie prin faptul că vor reprezenta cheltuieli pentru finalizarea operaţiunii.

Joao Felix, deşi are faţă de copil, e un atacant foarte periculos

A fost dorit şi de Manchester United, Barcelona şi de Juventus

Joao Felix a fost dorit şi de Manchester United, Barcelona şi de Juventus, însă italienii s-au retras pentru a se axa pe pista Mathijs de Ligt, considerând că îl are în faţă pe cel mai bun jucător portughez, Cristiano Ronaldo. Pe Manchester United a respins-o jucătorul, clubul de pe Old Trafford trecând printr-o evidentă şi profundă lipsă de credibilitate în capacitatea de a face performanţe în ultimii ani.

Joao Felix. Comunicat Benfica

Tatăl lui Joao Felix a declarat că fiul său nici nu a mai stat pe gânduri când a venit oferta de la Atletico Madrid. “Atletico este un club foarte mare, care nu se refuză şi care poate juca un rol important în viitoarea ediţie din La Liga şi din Champions League” – a explicat alegerea tatăl lui Joao Felix, iar antrenorul Diego Simeone s-a declarat încântat de efortul financiar făcut de club, de departe cel mai mare din istoria celor supranumiţi los colchneros, adică plăpumarii.