Fotbal international

Atletico Madrid cere să i se acorde trofeul Champions League! Cum motivează președintele clubului această solicitare

10.06.2020 | 19:15
Atletico Madrid cere sa i se acorde trofeul Champions League Cum motiveaza presedintele clubului aceasta solicitare
ADVERTISEMENT

Președintele lui Atletico Madrid, Enrique Cerezo, are gânduri mari pentru această stagiune din Champions League. Oficialul clubului madrilen urmărește cu atenție situația, pentru a vedea dacă se va mai încheia sau nu actuala ediție.

Atletico Madrid vrea trofeul Champions League

Președintele lui Atletico Madrid are un motiv super serios de a monitoriza deciziile UEFA referitoare la actualul sezon de Champions League. Pentru că, în cazul în care forul european ar anunța că nu se vor mai juca partidele rămase, cele patru optimi retur, sferturile, semifinala și finala, atunci Atletico va veni cu o solicitare greu de anticipat: să primească trofeul Champions League!

ADVERTISEMENT

Pur și simplu, Enrique Cerezo consideră că, în această conjunctură, clubul său este cel mai îndreptățit să primească trofeul, pentru că a eliminat în optimi pe deținătoarea Champions League, Liverpool, chiar pe Anfield Road, unde s-a impus în mod dramatic.

Atletico, cea mai ghinionistă echipă din Champions League în ultimii ani

Spaniolii câștigaseră acasă cu scorul lor favorit, 1-0, apoi pe Anfield, după 90 de minute se restabilise egalitatea, dar în prelungiri, după ce Liverpool a marcat a doua oară, a venit iureșul echipei lui Diego Simeone, care a marcat de trei ori!

ADVERTISEMENT

„Mai sunt câteva meciuri eliminatorii de disputat, sferturile, semifinalele și finala. UEFA încearcă să mute turneul într-un oraș. Am văzut mai multe locuri vehiculate. Nimic nu e stabilit…

Oricum, trebuie să avem în vedere și varianta ipotetică în care Liga Campionilor nu se poate încheia din cauza coronavirusului. În cazul ăsta, cred că formația care a elimiant deținătoarea trofeului ar trebui să fie campioană, adică Atletico”

ADVERTISEMENT

Formația de pe Wanda Metroplitano, cea mai ghinionistă din ultimii ani, cu două finale pierdute, încearcă și alte metode prin care să ridice trofeul. Și președintelui Enrique Cerezo consideră că Atletico are prioritate dacă se va decide acordarea trofeului cuiva.

Foarte probabil, Lisabona va găzdui meciurile din sferturi până în finală

UEFA vrea ca în luna august să aibă loc ultimele patru optimi retur, pentru a se ști programul sferturilor. Din sferturi până la finală, cel mai probabil Lisabona va fi locația aleasă de forul european pentru încheierea acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Lisabona oferă marea șansă de a avea două stadioane de patru stele, „Da Luz” al Benficăi și „Jose Alvalade” al lui Sporting, pentru a organiza în mod egal sferturile și semifinalele, doar meciul pentru trofeu urmând a avea loc pe „Da Luz”.

ADVERTISEMENT