ADVERTISEMENT
Fotbal international

Atletico Madrid – Chelsea, din optimile Ligii Campionilor, se joacă la Bucureşti! Când are loc meciul

Autor: Andrei David | 10.02.2021 | 12:31
Atletico Madrid - Chelsea, din optimile Ligii Campionilor, se joacă la Bucureşti! Când are loc meciul
Controversă în Liga Campionilor. Fără avantajul terenului propriu, dar cu regula golurilor marcate în deplasare?. FOTO: sportpictures.eu

Partida de Liga Campionilor dintre Atletico Madrid şi Chelsea se va juca pe Arena Naţională din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Fotbal, după ce părţile implicate au ajuns la un acord în acest sens.

ADVERTISEMENT

Spania a impus restricţii drastice pentru delegaţia engleză, astfel că Atletico Madrid, împreună cu UEFA, dar şi cu aprobarea autorităţilor române şi sprijinul FRF, a ales Arena Naţionala ca loc de desfăşurare a partidei cu Chelsea.

Meciul se va disputa pe 23 februarie, de la ora 22:00, fără ca spectatorii să aibă acces în tribune. Arena Naţională a fost alegerea potrivită, stadionul fiind deja inclus în programul lui Euro 2021.

ADVERTISEMENT

Spania a interzis zborurile din Marea Britanie din cauza noii forme de coronavirus

Autorităţile spaniole au impus restricţii de călătorie dinspre Marea Britanie, din cauza pandemiei de coronavirus şi, în special, a noii tulpini apărute în Regatul Unit, o variantă mai periculoasă a virusului.

Este cea de-a treia decizie de prelungire a interdicţiei zborurilor dinspre Anglia spre Spania. Singure excepţii sunt cursele care au pasageri spanioli sau rezidenţi ai acestei ţări.

ADVERTISEMENT

Interzicerea curselor aeriene au fost prelungită până la data de 2 martie, după ce termenul-limită anterior era 16 februarie, şi se aplică tuturor ţărilor în care au apărut noi variante ale virusului, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Chelsea – Atletico se joacă pe Stamford Brigde din Londra

Chelsea nu ar fi putut intra pe teritoriul iberic pentru meciul care ar fi trebuit să aibă loc pe Wanda Metropolitano din Madrid, pentru că Spania nu a acceptat excepţiile pentru sportivii de mare performanţă, aşa cum au făcut alte state.

ADVERTISEMENT

Returul s-ar putea juca pe Stamford Bridge, întrucât Marea Britanie permite delegaţiilor sportive accesul în ţară, iar Spania le dă voie rezidenţilor să revină din ţările atlfel sunt restricţionate. Atletico a făcut însă cerere la UEFA ca şi al doilea meci să fie pe teren neutru. Returul va avea loc pe data de 17 martie, de la ora 22:00.

Simeone a vrut la Bucureşti

Diego Simeone, declarat recent cel mai bun antrenor din lume, a declarat că şi-ar dori ca jocul împotriva lui Chelsea să se joace la Bucureşti, pentru că stadionul îi poartă noroc.

ADVERTISEMENT

Atletico a câştigat trofeul Europa League pe arena bucureşteană, în finala cu Athletic Bilbao din 2012.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!