Fotbal international

Atletico Madrid l-a transferat pe atacantul trimis acasă de Croaţia la CM 2018

09.08.2018 | 19:45
Atletico Madrid l-a transferat pe atacantul trimis acasă de Croaţia la CM 2018

Atletico Madrid şi AC Milan au ajuns la un acord pentru vânzarea lui Nikola Kalinic la formaţia de pe Wanda Metropolitana. Fotbalistul croat se desparte de trupa de pe San Siro după un singur sezon, fiind vândut pentru 20 de milioane de euro la echipa spaniolă, în ciuda faptului că italienii au plătit cu cinci milioane de euro în plus în momenul achiziţionării de la Fiorentina.

Transferul atacantului croat a fost anunţată ofical de către site-ul celor de la Atletico Madrid, într-o postare în care este prezentat jucătorul. Fotbalistul a evoluat în ultimul sezon în 42 de partide la trupa din Serie A, dar nu a reuşit să se impună ca şi titular, fiind de multe ori introdus din postura de rezervă.

Nikola Kalinic, fotbalistul transferat de Atletico Madrid de la AC Milan, a fost dat afară din lotul Croaţiei la CM 2018

Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei, l-a trimis acasă pe Nikola Kalinic de la Campionatul Mondial 2018 după primul meci din faza grupelor. Noul atacant al celor de la Atletico Madrid a refuzat să intre pe teren în partida cu Nigeria, fiind a doua abatere de acest gen conform spuselor selecţioerului.

L-am trimis pe Nikola la încălzire şi am vrut să îl bag în a doua repriză. Mi-a spus că nu e pregătit. Nu e prima oară când se întâmplă asta. Şi contra Braziliei am păţit acelaşi lucru cu el, mi-a dat acelaşi răspuns. Atunci am acceptat, am zis să trec peste. Eu am nevoie de jucători care să fie tot timpul pregătiţi să intre şi să joace pentru naţională. În consecinţă, am decis să îl trimit acasă“, a declarat la momentul respectiv Dalic.

În ciuda faptului că naţionala Croaţiei a continuat cu 22 de jucători turneul final din Rusia, naţionala condusă din teren de Luka Modric şi Ivan Rakitic a reuşit să ajungă până în ultimul act al întrecerii. Atacantul lui AC Milan, Nikola Kalinic, a refuzat să primească medalia de vicecampion mondial cu Croaţia la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Croaţia a pierdut în lupta pentru trofeu în faţa Franţei cu scorul de 4-2, dar şi aşa a stabilit cea mai bună performanţă din istoria unei ţări cu numai 4 milioane de locuitori, după ce câştigase bronzul în 1998.

Kalinic a făcut parte din lotul oficial al Croaţiei deplasat la turneul final şi din această postură avea dreptul de a primi medalia de vicecampion mondial, chiar dacă nu a evoluat nici un minut, dar vârful a refuzat să primească medalia. “Mulţumesc pentru medalie, dar eu nu am jucat în Rusia“, a motivat jucătorul decizia la finalul turneului final.

Atacantul croat s-a remarcat în ultimii ani în Serie A la Fiorentina şi AC Milan, dar a mai trecut pe la formaţii precum Hajduk Split, NK Istra, HNK Sibenik, Blackburn Rovers şi Dnipro.  Kalinic a debutat în echipa naţională în 2008 şi a marcat de 16 ori în cele 42 de apariţii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri