Sport

Champions League, sferturi de finală, retur. Liverpool, remiză spectaculoasă cu Benfica. Manchester City, calificare cu emoţii

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile din sferturile de finală retur ale Champions League care au loc miercuri, 13 aprilie, ultimele înaintea semifinalelor.
13.04.2022 | 23:59
Champions League sferturi de finala retur Liverpool remiza spectaculoasa cu Benfica Manchester City calificare cu emotii
Duel din confruntarea Atletico - Manchester City. Sursa foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN
ADVERTISEMENT
13-04-2022
21:04

Semifinalele Ligii Campionilor

Manchester City se va duela cu Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor, în timp ce Liverpool o va întâlni pe Villarreal.

Meciurile tur se vor juca pe 26/27 aprilie, în timp ce partidele retur sunt programate pentru 3/4 mai. UEFA va anunţa ulterior programul exact.

13-04-2022
17:58

Liverpool şi Manchester City merg în semifinale

Atletico Madrid – Manchester City 0-0

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL: Manchester City s-a calificat în semifinale, după 1-0 şi 0-0 cu Atletico Madrid. În penultimul act, “cetăţenii” o vor întâlni pe Real Madrid.

Min. 90+8: Șutul lui Carrasco este boxat de Ederson. Meciul a fost prelungit cu 9 minute după evenimentele din finalul reprizei secunde.

Min. 89: Cartonaş roşu la Atletico Madrid! Bătaie pe teren între jucătorii celor două formații. Felipe l-a faultat pe Foden, iar Savic i-a cerut socoteala englezului și de aici s-a iscat o busculadă generală. Felipe a văzut direct cartonașul roșu, iar Savic și Ake au primit galbene.

Min. 87: Învălmășeală în careul lui City la corner, dar Savic nu reușește sa împingă mingea în poarta goală

Min. 70: De Paul primește un balon de la llorente, dar șutul său de la 15 metri a trecut pe lângă poartă

Min. 57: Griezmann șutează de la marginea careului de 16 metri, dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Ederson

PAUZĂ! După 45 de minute este echilibru pe Wanda Metropolitano, scor 0-0.

Min. 30: Ratare rarisimă a lui City. Walker a pătruns în dreapta a centrat în careu, Foden i-a așezat mingea lui Gundogan, dar șutul acestuia a lovita bara porții lui Oblak

Min. 13: Foden s-a ales cu capul spart după o intrare dură a lui Felipe. Jucătorul englez continuă meciul cu fașă elastică la cap

Min. 10: Centrarea din corner a lui Foden este reluată puternic cu capul de Stones, dar mingea trece peste poarta lui Oblak

Min. 1: A început meciul

Liverpool – Benfica 3-3 (Konate 21, Firmino 56, 65 / Ramos 32, Yaremchuk 73, Nunez 83)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL: Liverpool se califică în semifinale după 3-1 şi 3-3 cu Benfica. În penultimul act o va întâlni pe Villarreal.

Min. 83: GOOOOOL, Benfica! Nunez a scăpat pe contraatac şi îl învinge pe Alisson. Din nou, asistentul a ridicat fanionul pentru ofsaid, însă VAR-ul a analizat faza şi golul a fost validat.

Min. 73: GOOOOOL, Benfica! Roman Yaremchuk scapă singur cu Alisson şi marchează, însă, în primă fază, reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. După ce a fost consultat sistemul VAR, arbitrul a validat golul.

Min. 65: GOOOOL, Liverpool! Firmino face dubla, după ce a primit mingea dintr-o lovitură liberă, şi calificarea este decisă.

Min. 56: GOOOOL, Liverpool! Firmino profită de o centrare a lui Jota şi duce scorul la 2-1, după ce a trimis mingea în poartă cu latul.

PAUZĂ pe Anfield! Repriză spectaculoasă, încheiată la egalitate, scor 1-1. 

Min. 45: Şutul lui Keita trece puţin pe lângă poarta lui Vlachodimos

Min. 32: GOOOOOL, Benfica! Ramos primeşte la limita careului şi este scos din offside de Tsimikas. Atacantul l-a executat pe Allison cu un şut puternic şi lusitanii revin în joc.

Min. 30: Firmino ratează o şansă uriaşă. Lovitura de cap a brazilianului îl loveşte pe Verthongen în spate şi iese în corner. 

Min. 23: Nunez marchează cu un lob superb peste Allison, însă atacantul a fost surprins în poziţie afară din joc. 

Min. 21: GOOOOOOOOOOL, LIVERPOOL! Konate deschide scorul cu o lovitură de cap, după un corner.

Min. 20: Luis Diaz a dat o centrare foarte periculoasă. Firmino a fost la un pas să marcheze, însă Vlachodimos a parat excelent. 

Min. 16: Emoţii pentru Benfica! Portarul Odysseas Vlachodimos primeşte îngrijiri timp de câteva minute, însă poate continua meciul. 

Min. 1: A început meciul Liverpool – Benfica

Atletico Madrid: Oblak – M. Llorente, Savic, Felipe, Reinildo, Lodi – Kodogbia, Koke, Lemar – J. Felix, Griezmann. Antrenor: Diego Simeone.

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – Rodri, Gundogan, De Bruyne – Mahrez, B. Silva, Foden. Antrenor: Pep Guardiola.


Liverpool: Alisson – Gomez, Konate, Matip, Tsimikas – Keita, Milner, Henderson – Jota, Firmino, L. Diaz. Antrenor: Jurgen Klopp.

Benfica: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Everton, Weigl, Taarabt, Goncalves – Nunez, Ramos. Antrenor: Nelson Verissimo

13-04-2022
14:14

TAS a autorizat Atletico Madrid să deschidă tot stadionul

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a suspendat decizia UEFA de a închide un sector de aproximativ 5.000 de locuri al stadionului Wanda Metropolitano la meciul cu Manchester City.

Forul continental luase această decizie din cauza salutului nazist făcut de mai mulţi suporteri ai echipei madrilene, la meciul tur, disputat pe Etihad Stadium. Conform Daily Mail, clubul Atletico s-a apărat, susţinând că nu poate închide niciun sector al stadionului deoarece a vândut deja toate biletele la jocul de pe arena care are o capacitate de peste 68.000 de locuri.

”TAS a dat curs solicitării noastre şi a suspendat închiderea parţială a Wanda Metropolitano. Toţi membrii şi fanii cu abonamente sau bilete la meciul din această seară vor putea avea acces pe stadion”, a anunţat campioana en-titre a Spaniei.

Miercuri, 13 aprilie, au loc ultimele două partide din cadrul returul sferturilor de finală din Champions League, pentru a întregi careul de ași din semifinale. Atletico Madrid va primi vizita lui Manchester City, care a câștigat primul joc acasă cu 1-0, iar Liverpool, după succesul cu 3-1 din tur, de la Lisabona, este gazda meciului cu Benfica.

Programul meciurilor din returul sferturilor de finală ale Champions League, miercuri, 13 aprilie

  • ora 22:00 Atletico Madrid – Manchester City (în tur 0-1)
  • ora 22:00 Liverpool – Benfica (în tur 3-1)
ADVERTISEMENT

După ce marți seara Spania și-a trimis primele două reprezentante în semifinale, este posibil ca miercuri să facă același lucru și Anglia. Liverpool este favorită clară în fața Benficăi după victoria din tur cu 3-1 de la Lisabona, în timp ce Manchester City pleacă având prima șansă în fața lui Atletico Madrid.

În cazul în care Atletico va reuși marea supriză, Spania va domina clar duelul din Ligă de anul acesta cu marea rivală Anglia, care o va avea, cel mai probabil, în penultimul act doar pe Liverpool.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid trebuie să riște la returul sferturilor de finală din Champions League cu Manchester City

Clar că toate privirile vor fi ațintite asupra confruntării de pe stadionul „Wanda Metropolitano” din Madrid, unde Atletico, maestra antijocului cu zece apărători, e nevoită să schimbe partitura și să riște pentru a anula avantajul de un gol în favoarea lui Manchester City.

Un joc mai deschis al echipei lui Diego Simeone implică, evident, o sumedenie de riscuri, pentru că oamenii lui Pep Guardiola exact asta așteaptă, să aibă spații de manevră, capitol la care De Bruyne, Sterling sau Mahrez sunt maeștri.

ADVERTISEMENT

Diego Simeone admitea faptul că Manchester City este o echipă care pasează foarte bine și e capabilă de o posesie prelungită a balonului. Se așteaptă ca oaspeții să caute să profite de un joc mai puțin aglomerat al spaniolilor, însă are nevoie de un gol fără a primi, pentru a trimite partida în prelungiri.

Pep Guardiola l-a recuperat pe Ruben Dias, dar l-a pierdut pe Gabriel Jesus

Din păcate, după meciul tur, în care cei 1.200 de fani veniți de la Madrid au produs multă dezordine pe „Etihad Stadium”, UEFA a dictat ca la retur cel puțin 5.000 de locuri de pe stadion să rămână goale, ceea ce este în detrimentul lui Atletico.

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru Guardiola este că fundașul central portughez Ruben Dias a făcut deplasarea, după ce a lipsit, accidentat, la meciul tur, dar vestea rea este absența pentru cumul de cartonașe galbene a atacantului brazilian Gabriel Jesus.

Echipele probabile la Atletico Madrid – Manchester City

  • Atletico: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Reinildo, Carrasco – Llorente, Herrera, Koke – Correa, J. Felix. Antrenor: Diego Simeone
  • Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, J. Cancelo – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Mahrez, Foden, Grealish. Antrenor: Pep Guardiola

Benfica a învins o singură dată la Liverpool, tot în Champions League

Pe „Anfield Road”, „cormoranii” nu ar trebui, în mod normal, să aibă nicio emoție cu „vulturii” din Lisabona. Liverpool nu e genul de echipă care ar putea pierde acasă la două goluri după ce a câștigat lejer la Lisabona, dar Jurgen Klopp, pentru a nu risca, va trimite cel mai bun unsprezece.

În ceea ce îi privește pe lusitani, aceștia trebuie să joace relaxat și să aibă în minte meciul din 2006 pe care Benfica l-a câștigat cu 2-0 tot în Champions League acasă la The Reds, goluri Simao și italianul Miccoli, pe atunci o vedetă pe Estadio Da Luz, astăzi după gratii pentru colaborare cu Mafia.

Echipele probabile la Liverpool – Benfica

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Jota, L. Diaz. Antrenor: Jurgen Klopp
  • Benfica: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Weigl, Taarabt – Rafa Silva, Ramos, Everton – D. Nunez. Antrenor: Nelson Verissimo
ADVERTISEMENT