Fotbal international

Atletico Madrid, sancționată pentru rasism! Joacă în Champions League cu stadionul parțial închis

Autor: Claudiu Surmei | 02.10.2018 | 09:21
Atletico Madrid, sancționată pentru rasism! Joacă în Champions League cu stadionul parțial închis

Atletico Madrid a fost sancționată de UEFA cu închiderea parțială a stadionului la meciul de Champions League cu Brugge, ca urmare a incidentelor de la finala Europa League din luna mai, când fanii spanioli au aruncat cu fumigene și au afișat un mesaj rasist. Astfel, clubul din capitala Spaniei nu va pune în vânzare 3.000 de bilete pe Estadio Wanda Metropolitano pentru meciul Atletico Madrid – Club Brugge.

Forul european a invocat articolele 14 și 16 din codul discipliniar, primul dintre ele referindu-se la comportament rasist, iar cel din urmă la folosirea torțelor și a fumigenelor. Oficialii lui Atletico sunt foarte nemulțumiți de sancțiunea dictată de UEFA, considerând că incidentele au fost izolate și disproporționate în comparație cu majoritatea suporterilor madrileni, care s-au purtat exemplar. Doar 2 fani au aprins torțe , iar unuia dintre ei i s-a retras deja calitatea de membru.

Atletico Madrid a fost sancționată de UEFA pentru rasism. Marseille a primit pedeapsa mai dură

Rojiblancos au înțeles totuși că lipsa a 3.000 de fani de pe stadion la meciul de Champions League nu ar trebui să le strice fiesta, astfel că nu au depus contestație la decizia dată de UEFA. Nu doar Atletico Madrid a fost sancționată pentru incidentele de la finala Europa League. Olympique Marseille a fost obligată să joace 2 meciuri de Europa League cu porțile închise, primul fiind cel cu Eintracht Frankfurt, pierdut cu scorul de 2-1. Cel de-al doilea va fi pe teren propriu, acolo unde vin suporterii radicali ai lui Olympique Marseille.

Clubul francez a fost amenințat cu excluderea din cupele europene pentru o perioadă de 2 ani în cazul în care fanii vor mai face probleme. Comisia de Disciplină din cadrul UEFA i-a acuzat pe fanii lui Olympique Marseille de vandalism și utilizarea masivă de torțe înainte de startul meciului, ceea ce a dus la întârzierea fluierului de start.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!