Fotbal international

Atletico Madrid, transferuri de 125 de milioane euro în această vară

15.08.2018 | 14:42
Atletico Madrid transferuri de 125 de milioane euro in aceasta vara

Atletico Madrid a fost unul dintre cele mai active cluburi în această vară în materie de mercato. făcând transferuri în valoare de 125 de milioane de euro în această vară. Prin faptul că a reuşit să îşi păstreze vedeta, pe francezul Antoine Griezmann,contra unui salariu de 20 de milioane euro net pe următorii patru ani Diego Simeone a dat de fapt cea mai mare lovitură. La care s-au adăugat achiziţiile de foarte bună calitate reuşite, unele făcute chiar la sugestia lui Griezmann, aşa cum a fost compatriotul acestuia de la AS Monaco, mijlocaşul Thomas Lemar.

Cu lotul pe care îl are acum la dispoziţie Diego Simeone poate şi trebuie să se bată cu FC Barcelona şi rivala concitadină Real la coroana de campioană a Primerei Division. Atletico are acum şi o casă nouă, ultramodernă, stadionul Wanda Metropolitano, pe care îşi desfăşoară meciurile din faţa fanilor, deci condiţii absolut ideale pentru a se bate cu cele două mari puteri ale fotbalului spaniol. Şi primul examen care poate arăta legitimitatea unui asemenea demers este chiar Supercupa Europei, pentru că în faţă pentru “los colchoneros” se vor afla “galacticii”, dar pentru prima dată, după nouă ani, fără arma letală Cristiano Ronaldo.

Atletico Madrid, transferuri de 125 de milioane euro în această vară. Şapte nume noi în lot

Şapte feţe noi se află acum în lotul lui Atletico, dar evident că puţini dintre cei sosiţi vor reuşi să şi prindă prima echipă. Cele mai mari şanse le are Thomas Lemar, care este şi cea mai scumpă achiziţie, 70 milioane de euro. Apoi atacantul croat Nikola Kalinic, omul care a devenit celebru la turneul final al CM din Rusia nu prin golurile marcate, ci prin refuzul de a intra pe teren,ca rezervă, în ultimele minute ale meciului cu Nigeria, fapt pentru care a fost trimis acasă de selecţionerul Zlatko Dalic. Acesta a venit de la Milan, pentru 20 de milioane. Un alt nume interesant este atacantul lui Sporting Lisabona, Gelson Martins, sosit liber de contract.

Atletico Madrid, transferuri de 125 milioane de euro. Unul dintre noii veniţi e croatul Nikola Kalinic, omul trimis acasă la CM din Rusia (foto)
Atletico Madrid, transferuri de 125 milioane de euro. Unul dintre noii veniţi e croatul Nikola Kalinic

Pentru mijlocaşul defensiv de la Villarreal, Rodri, Atletico a plătit 23 de milioane euro, în timp ce pentru fundaşul dreapta de la PSV Eindhoven, Santiago Arias 13 milioane. Şi fundaşul stânga de la Celta Vigo, Jonny Castro a costat 10 milioane. Cel mai ieftin, aproape chilipir este portarul Adan de la Betis Sevilla, doar 1,5 milioane euro, care va fi rezerva lui Jan Oblak, portarul ce a decis să stea la Madrid, deşi Chelsea era interesată de serviciile sale.

Real Madrid răspunde doar cu portarul Courtois

Diego Simeone are un lot foarte bun, cu multe soluţii pe toate posturile şi Atletico Madrid va fi un adversar greu de doborât în orice competiţie. Este chiar greu de alcătuit un prim unsprezece, pentru că majoritatea jucătorilor din lot sunt cam de valori apropiate şi Simeone îi poate roti cum crede el, fără a exista vreo problemă că astfel ar slăbi valoarea echipei. Spre deosebire de mult mai titrata concitdină Real, care iar a avut o vară subţire, abia de câteva zile reuşind să îl ia de la Chelsea pe portarul belgian Thibaut Courtois, Atletico chiar s-a mişcat bine şi din  timp şi sunt toate premisele ca roadele să se vadă din plin.