Sport

Atletico Madrid, victima preferată a lui Cristiano Ronaldo. Portughezul îi dă frisoane lui ”Cholo” Simeone

Cristiano Ronaldo este un fotbalist care face să tremure orice echipă, însă pentru Atletico Madrid este un adevărat coșmar și echipa lui Diego Simeone este victima sa preferată.
23.02.2022 | 08:19
Atletico Madrid victima preferata a lui Cristiano Ronaldo Portughezul ii da frisoane lui Cholo Simeone
Cristiano Ronaldo este un fotbalist care face să tremure orice echipă, însă pentru Atletico Madrid este un adevărat coșmar și echipa lui Diego Simeone este victima sa preferată. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul portughez a jucat cele mai multe meciuri în carieră împotriva madrilenilor, nu mai puțin de 35, iar cifrele sale sunt absolut fantastice.

Este un duel care a început în urmă cu 12 ani, mai precis la 28 martie 2010, atunci când Real Madrid învingea Atletico pe Santiago Bernabeu cu 3-2 și care va continua în această seară când pe Wanda Metropolitano vine Manchester United.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo își întâlnește victima preferată: Atletico Madrid

Însă când vorbim de Atletico Madrid ca fiind victima preferată a lui Cristiano Ronaldo trebuie să amintim că în cele 35 de meciuri portughezul a marcat 25 de goluri, a reușit nu mai puțin de patru hattrick-uri și a dat nouă pase decisive.

Portughezul i-a refuzat în două rânduri formației lui Diego ”Cholo” Simeone trofeul Champions League, de fiecare dată când se afla la rivala Real Madrid. Prima dată în sezonul 2013-2014, atunci când oferea o pasă decisivă și marca din penalty ultimul gol al unei finale nebune câștigate de ”galactici” în prelungiri cu 4-1.

ADVERTISEMENT

A doua oară s-a întâmplat în stagiunea 2015-2016, când a transformat lovitura de departajare decisivă pe San Siro din Milano și a adus în vitrina ”galacticilor” cel de-al 11-lea trofeu Champions League din istorie.

Cinci ani de teroare pentru Atletico

Între 2014 și 2019 au fost ani în care Cristiano Ronaldo a pus cruce drumului celor de la Atletico Madrid în cea mai importantă competiție europeană, fie că juca la Real Madrid, fie că se transferase la Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

Între cele două finale de Champions League, Atletico și Real s-a întâlnit în sferturile de finală ale sezonului 2014-2015 și ”galacticii” au mers mai departe după 0-0 și 1-0, cu un gol al lui Chicharito Hernandez din pasa la Ronaldo.

În 2016-2017, portughezul reușea un hattrick în prima manșă a semifinalelor și o punea pe Real în postura de mare favorită la calificare. Iar ”galacticii” nu au ratat o asemenea ocazie, chiar dacă au pierdut returul, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Hattrick-ul de senzație de la Torino

În vara lui 2018, probabil că ”Cholo” Simeone răsufla ușurat când auzea vestea transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus. Însă, madrilenii nu aveau să scape așa ușor de cel mai mare coșmar al ultimilor ani.

Chiar în prima stagiune, Atletico a dat peste torinezi în optimile de finală. Se credea că spaniolii vor rupe în sfârșit blestemul, după ce câștigau turul pe Wanda Metropolitano cu 2-0. Dar Ronaldo nu era de acord cu asta și se pregătea de o ”remontada”. Iar în returul din Italia, portughezul a reușit un hattrick de poveste care l-a făcut pe Simeone să simtă sudori reci pe șira spinării.

Ultima confruntare dintre Cristiano și Atletico a fost în stagiunea 2019-2020, în faza grupelor Champions League. Nefiind miza unui meci eliminatoriu, starul portughez nu a ieșit în lumina reflectoarelor. A fost 2-2 la Madrid și 1-0 pentru Juve la Torino și ambele formații au mers mai departe.

ADVERTISEMENT