Arena Națională a fost plină la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, 0-2, însă ca de fiecare dată într-un asemenea meci, scorul a căzut în plan secund pentru cele două galerii. Miza cea mai mare a fost însă spectacolul din peluze.
Totuși, până la a intra direct în subiect și a prezenta ce s-a întâmplat pe cel mai mare stadion al țării, trebuie să vă spun că ultrașii roș-albaștrilor au realizat un CORTEO de peste 4.000 de suporteri. Fanii oaspeților s-au deplasat organizat începând cu ora 19:00 de la Piața Muncii către Arena Națională sub îndrumarea lui Gigi Mustață. Pe parcursul celor două stații de tramvai, drum făcut la pas, ultrașii au scandat și au aruncat cu petarde, dar și cu fumigene.
Dar cum scriam mai sus, un asemenea derby începe cu multe zile înainte de ultimele 90 de minute de pe dreptunghiul verde. Peluza „Cătălin Hîldan” și-a pregătit scenografia la care a lucrat mai bine de două zile în urmă cu aproximativ o săptămână. Ultrașii „câinilor” au afișat o pânză uriașă pe care era imprimat chipul lui Russell Crowe, actorul principal din filmul „Gladiatorul”.
La fel s-a întâmplat și cu Peluza Nord a celor de la FCSB. E drept că a fost de dimensiuni mai mici decât a roș-albilor, însă și la aceasta s-a muncit o zi întreagă. Fanii campioanei României au afișat pe o pânză personajul de desene animate „Curaj, câinele cel fricos”, băgat „în corzi” de mai mulți ultrași ai roș-albaștrilor. Deasupra desenului putea fi observat și mesajul „Steaua, your worst nightmare (n.r. – Steaua, cel mai mare coșmar al vostru)”.
Dacă ultrașii și-au făcut datoria în cele două peluze, la fel s-a întâmplat și pe teren, unde „câinii” au avut prima ocazie prin Selmani, care a șutat peste poartă în minutul 10.
Tot Dinamo a fost în atac și după 3 minute, când Politic a pătruns excelent în careul roș-albaștrilor, dar pasa finală către Selmani a fost reținută de Târnovanu. Deși atmosfera a fost una sud-americană, jucătorilor lui Charalambous le-au tremurat picioarele în minutul 24, după un duel între Miculescu și Opruț, la care arbitrii din camera VAR au analizat un presupus penalty pentru Dinamo. Decizia a venit imediat: nu se impune lovitură de la 11 metri.
Chiar dacă gazdele au fost mai prezent în jumătatea adversă în prima jumătate a reprizei, cei care au marcat au fost roș-albaștrii. Și au făcut-o exact așa cum îi stă bine unui derby: într-un mod spectaculos.
Daniel Bîrligea (26) avea să marcheze acrobatic dintr-o semi-foarfecă superbă, după o minge venită de la Darius Olaru. Atacantul campioanei e la al doilea gol în poarta „câinilor” în acest sezon, după ce a înscris și în prima etapă, atunci când îmbrăca tricoul lui CFR Cluj.
Dinamo n-a renunțat la luptă și Selmani și-a scos la rampă tehnica, i-a driblat în careu pe Vali Crețu și Mihai Popescu, dar a pierdut duelul fizic și a căzut, acuzând un fault.
În partea a doua nici măcar patronatul de la FCSB n-a mai intervenit pe schimbări. Sau cel puțin așa a părut. Roș-albaștrii n-au făcut decât o schimbare la pauză. L-au introdus pe Baba Alhassan în locul lui David Miculescu, care n-a mișcat în prima repriză. Din 4-3-3-ul pe care Gigi Becali l-a ordonat să se joace în campionat, formația lui Charalambous a trecut în partea secundă la un 4-2-3-1, cu Șut și Alhassan mijlocași la închidere.
Sub acompaniamentul celor două galerii, Opruț și-a încercat și el norocul în minutul 52, dar șutul său a fost blocat de Crețu, moment în care dinamovistul a cerut penalty pentru un presupus henț. După o oră de joc, statistica arăta, oarecum, îngrijorător pentru FCSB, cel puțin în dreptul posesiei: 63% pentru Dinamo și restul pentru campioni. E drept că tabela era în favoarea roș-albaștrilor.
Antonio Luna a debutat pentru Dinamo în minutul 84, însă n-a avut putere singur să lumineze jocul echipei sale și „câinii” s-au văzut învinși pe teren propriu de FCSB, scor 0-2, după ce și Musi, abia intrat pe teren, și-a trecut numele pe lista marcatorilor.
De menționat că, deși atmosfera a fost una sud-americană, în meniul acestui spectacol n-au fost incluse, din fericire, și celebrele grupuri de ultrași din acea parte a lumii numite „barra brava”. În traducere liberă înseamnă huligan care provoacă violențe pe stadion atât împotriva rivalilor, cât și a forțelor de ordine.