Sport

Atmosferă de derby la Buzău. Forțele de ordine au acaparat orașul înainte de Chindia – Dinamo. Foto & video exclusiv

Buzăul freamătă înaintea meciului Chindia - Dinamo. Flancați de jandarmi, fanii alb-roșilor și-au întâmpinat favoriții și au creat o atmosferă de zile mari.
08.08.2021 | 18:31
Atmosfera de derby la Buzau Fortele de ordine au acaparat orasul inainte de Chindia  Dinamo Foto  video exclusiv
ADVERTISEMENT

Chiar dacă problemele financiare cu care se confruntă Dinamo sunt încă departe de a se fi rezolvat, fanii nu au de gând să predea armele. Ba chiar străbat fără ezitare kilometri întregi și îndură temperaturile caniculare pentru a-i însoți pe favoriți la meciurile din Liga 1.

Stau mărturie imaginile surprinse la Buzău, cu puțin timp înaintea fluierului de start al partidei din etapa a patra, împotriva Chindiei Târgoviște. Înconjurați de jandarmi, ultrașii au așteptat sosirea autocarului și i-au întâmpinat pe elevii lui Dario Bonetti într-o atmosferă de zile mari.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că accesul pe stadion este permis doar cu respectarea protocolului medical în vigoare (vaccin anti COVID-19, test PCR sau rapid, trecere prin boală în ultimele 180 zile), aproximativ 100 de suporteri  ai „câinilor” au luat cu asalt centrul de testare amenajat special pentru ei, grație unui parteneriat al clubului cu o clinică privată.

Chindia – Dinamo. Atmosferă de zile mari la Buzău. Forțele de ordine au împânzit orașul

Cu aproximativ o oră înaintea fluierului de start, întregul oraș este împânzit de polițiștii și jandarmii mobilizați să asigure ordinea pe tot parcursul meciului. Nimic nu i-a împiedicat, însă, pe fanii dinamoviști să-și întâmpine favoriții cum se cuvine la sosirea autocarului.

ADVERTISEMENT

După un sezon la care aproape nimeni nu îndrăznea să spere – 6 puncte din 9 posibile – elevii lui Dario Bonetti vor să-și consolideze, printr-o victorie în fața Chindiei, locul în fruntea clasamentului (n.r. se află pe locul al patrulea).

Ştim că ne aşteaptă un meci greu la Buzău, Chindia e o echipă bună a campionatului, omogenă, cu fotbalişti care joacă de mult timp împreună. Trebuie să mergem acolo să luăm puncte sau punct şi să ne continuam parcursul bun de până acum.

ADVERTISEMENT

Nici nu ştiu de când nu a mai fost o atmosferă aşa de bună. Am început bine campionatul, suntem o surpriză plăcută şi sper să fim noua gaşcă nebună. Toţi ne-au luat cam de sus, dar se pare că echipa creşte de la meci la meci şi nu cred că va fi nimănui uşor cu noi.

Cred că viitorul lui Dinamo sună bine, copiii care vin din spate sunt talentaţi, dau totul pe teren. Ştiu că şi Sorescu mai are de luat bani, dar am înţeles că se vor rezolva problemele şi cu el.

ADVERTISEMENT

Încet, încet suporterii au început să facă mai multe eforturi ca să ne mulţumească pe toţi. Este greu pentru orice jucător să muncească şi să nu îşi ia banii, sperăm ca în cel mai scurt timp să fim toţi banii la zi şi să intre lucrurile pe un făgaş normal.

Cei care am rămas aici am făcut-o cu sufletul. Eu ştiu că toţi jucătorii vor să rămână. Chiar şi Paul Anton vrea să rămână, dar depinde dacă se ajunge la o înţelegere”, a declarat Alexandru Răuță, unul dintre jucătorii convinși să-și retragă memoriile și să continue alături de „câini”.

ADVERTISEMENT