Sport

Atmosferă de gală pe San Siro la duelul AC Milan – Inter! Ce staruri au fost prezente la Derby della Madonnina din Champions League. Video+foto

Un derby AC Milan - Inter în Champions League naște pasiuni incredibile în rândul fanilor, iar atmosfera de pe San Siro a fost una de vis.
10.05.2023 | 23:52
Un derby AC Milan - Inter în Champions League naște pasiuni incredibile în rândul fanilor, iar atmosfera de pe San Siro a fost una de vis. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cele două formații joacă pentru un loc în marea finală Champions League de la Istanbul, iar acest lucru a suscitat un interes uriaș în rândul fanilor. Cererea de bilete pentru acest joc a fost de două milioane.

Atmosferă incendiară în tribune la AC Milan – Inter

În urmă cu fix 20 de ani, cele două rivale se întâlneau ultima dată în semifinalele Champions League, ”rossonerii” având câştig de cauză graţie golului marcat în deplasare: 1-1 şi 0-0, așa că lumea aștepta cu sufletul la gură să vadă o nouă înfruntare europeană între cele două rivale.

ADVERTISEMENT

Norocoșii care au reușit să-și procure un bilet la partida AC Milan – Inter, din  manșa tur a semifinalelor Champions League, au creat o atmosferă de zile mari pe un San Siro plin până la refuz, iar coregrafiile au fost pe măsură.

Facțiunea dură a suporterilor Milanului a afișat în peluză un diavol, în timp ce la tribuna a doua a apărut mesajul ”Forza Milan”. De partea cealaltă, interiștii, înghesuiți la inelul 2 din peluză, au folosit culorile clubului, negru și albastru, pentru a alcătui numele grupării de suporteri, ”Curva Nord Milano”.

ADVERTISEMENT

În ciuda rivalității uriașe dintre ultrașii celor două echipe, au existat și imagini fabuloase în care susținători ai Milanului stăteau lângă cei ai Interului și chiar se îmbrățișau înainte de începerea jocului.

Pleiadă de vedete în tribunele de pe San Siro

Așa cum era de așteptat, zona tribunei oficiale a fost împânzită de foste glorii ale celor două formații. Numele grele precum Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Samuel Eto’o, Andriy Shevchenko sau Mario Balotelli au venit să vadă pe viu duelul dintre AC Milan și Inter.

ADVERTISEMENT

În tribunele stadionului San Siro și-a făcut apariția și unul dintre cei mai mari tenismeni ai tuturor timpurilor, Novak Djokovic. Sârbul, care a recunoscut că de mic este fan al ”diavolului milanez”, a luat loc lângă legendele Paolo Maldini şi Andriy Shevchenko.

Presa italiană vorbește că în Milano sunt sute de mii de oameni care nu au prins un bilet la marele meci din Champions League. Pentru aceștia, primăria a decis montarea în anumite puncte ale orașului a unor ecrane gigant de unde să urmărească jocul.

ADVERTISEMENT

Celebrul ”Derby della Madonnina”, început în 1908, a fost transferat la nivel european, în semifinalele Champions League. Ceea ce înseamnă că una dintre cele două echipe din Milano va merge la finala de la Istanbul, pentru a se lupta cu învingătoarea celeilalte semifinale, Manchester City – Real Madrid, care în prima manșă s-a încheiat nedecis, 1-1.

ADVERTISEMENT