Fotbal international

Atmosfera de pe „Santiago Bernabeu”, decisivă pentru victoria obținută de Real Madrid cu Barcelona: „E imposibil să ne învingă cineva cu așa public în spate”

02.03.2020 | 00:57
Atmosfera de pe Santiago Bernabeu decisiva pentru victoria obtinuta de Real Madrid cu Barcelona E imposibil sa ne invinga cineva cu asa public in spate
ADVERTISEMENT

Real Madrid a învins în ”El Clasico”, scor 2-0, iar, la finalul partidei, Thibaut Courtois și Federico Valverde au recunoscut că victoria din derby-ul cu Barcelona va conta decisiv în următoarele partide, moralul din cadrul lotului, care a avut de suferit după înfrângerile cu Levante și Manchester United, va atinge cote înalte.

Atmosfera de pe „Bernabeu”, decisivă pentru victoria Realului în „El Clasico”

Thibaut Courtois a păstrat poarta intactă în derby-ul cu Barcelona, câștigat de Real Madrid cu 2-0, și recunoaște că suportul fanilor de pe „Santiago Bernabeu” a contat mult pentru victoria care a dus formația lui Zinedine Zidane pe locul întâi în La Liga, la un punct de rivală.

ADVERTISEMENT

Portarul belgian a declarat că moralul din cadrul lotului „blanco” a fost afectat de ultimele trei rezultate, remiză cu Celta Vigo și înfrângeri cu Levante și Manchester City, dar, datorită victoriei din derby, starea de spirit se va îmbunătăți.

Nu pot să spun că mi-am salvat echipa, toți am făcut un joc bun, ne-am apărat bine. Consideră că am avut un joc bun de picior în meciul ăsta, mi-am liniștit colegii. 

ADVERTISEMENT

Cred că am făcut un meci bun, am muncit mult în ultima perioadă, consideră că rezultatele din ultimele meciuri nu au fost meritate. Faptul că am jucat acasă a contat mult pentru noi, când suporterii ne încurajează putem învinge orice adversar.

E imposibil pentru adversar să ne învingă când avem avantaj pe tabelă și avem și asemenea suporteri în spate. Este clar că acest rezultat ne va ajuta din punct de vedere psihologic, mai ales că am urcat și pe primul loc”, a declarat Thibaut Courtois după „El Clasico”.

ADVERTISEMENT

Federico Valverde, „ceasul” de la mijlocul terenului

Federico Valverde a continuat evoluțiile excelente din acest sezon și în derby-ul cu Barcelona. La finalul meciului, mijlocașul de 21 de ani a declarat că jocul colectiv al Realului a decis „El Clasico”.

Este un moment unic, sunt foarte bucuros. Am muncit enorm, dar suntem răsplătiți la final. Am reușit să ne ținem capul sus după ultimele rezultate, am continuat să muncim.

ADVERTISEMENT

Mister ne-a spus că trebuie să formăm un grup unic, să fim un tot unitar, să ne dăruim pentru fiecare minge, și asta am făcut”, a spus Federico Valverde.

ADVERTISEMENT