Sport

Atmosferă de poveste la finala Cupei României Betano. Fanii lui ”U” Cluj au organizat un spectacol pirotehnic, iar meciul a fost întrerupt. Foto

Atmosferă de gală la finala Cupei României Betano între Sepsi și ”U” Cluj. Suporterii „șepcilor roșii” au organizat un spectacol pirotehnic, iar partida a fost întreruptă.
24.05.2023 | 22:00
Atmosfera de poveste la finala Cupei Romaniei Betano Fanii lui U Cluj au organizat un spectacol pirotehnic iar meciul a fost intrerupt Foto
Spectacol pirotehnic organizat de fanii lui ”U” Cluj la finala Cupei României Betano. Foto. sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Sepsi și ”U” Cluj au fost protagonistele finalei Cupei României Betano din acest sezon. Partida găzduită de Stadionul Municipal din Sibiu a fost extrem de spectaculoasă, pornind de la jocul prestat de fotbaliști și până la atmosfera creată de fanii celor două echipe.

Atmosferă de poveste la finala Cupei României Betano. Spectacol pirotehnic organizat de fanii lui ”U” Cluj

Fanii celor două echipe au luat cu asalt arena de la Sibiu pentru a-și susține favorita în meciul pentru trofeul Cupei României Betano. Mai întâi suporterii celor de la Sepsi și ”U” Cluj au colorat Stadionul Municipal în culorile roșu, negru și alb.

ADVERTISEMENT

La pauza partidei, sponsorul principal al competiției a organizat cel mai mare spectacol de pe un stadion de fotbal din România. Manifestațiile fabuloase redate de cele aproximativ 200 de drone au durat 7 minute. În startul reprizei secunde, suporterii „șepcilor roșii” au organizat un adevărat show pirotehnic.

Ultrașii au aprins torțe, fumigene sau petarde, iar majoritatea dintre ele au zburat direct pe gazon. „Centralul” Cătălin Popa a fost nevoit să întrerupă partida preț de mai multe minute pentru ca fumul de pe stadion să se ridice. Suporterii „șepcilor roșii” scandează despre România, în timp ce fanii covăsnenilor cântă melodii în limba maghiară.

ADVERTISEMENT
Spectacol pirotehnic organizat de fanii lui ”U” Cluj la finala Cupei României Betano. Foto. sport.pictures.eu.
Spectacol pirotehnic organizat de fanii lui ”U” Cluj la finala Cupei României Betano. Foto. sport.pictures.eu.

Câștigătoarea finalei Cupei României Betano va merge în preliminariile UEFA Conference League

Pe lângă trofeu, câștigătoarea trofeului din „competiția surprizelor” își va adjudeca biletul pentru turul 2 din preliminariile UEFA Conference League. Aflată pe locul 6 în play-off-ul SuperLigii, formația lui Cristiano Bergodi ar putea accede în cupele europene, dacă se va impune în Cupa României Betano.

De cealaltă parte, ”U” Cluj nu deține licența UEFA, astfel, dacă vor câștiga trofeu, locul „șepcilor roșii” va fi luat de ocupanta poziției a treia din play-off-ul SuperLigii. Marea câștigătoare a Cupei României Betano va fi recompensată cu suma de 240.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Finalista din acest sezon va încasa 100.000 de euro. Premiile totale puse în joc de FRF s-au majorat cu 50% față de anul trecut. Astfel, de la 800.000 de euro, premiile totale financiare au crescut la 1.2 milioane de euro.

Incidente în Piața Mare din Sibiu înainte de Sepsi – ”U” Cluj

”U” Cluj și-au făcut simțită prezența la Sibiu înainte de fluierul de start al partidei. Suporterii clujenilor au luat cu asalt Piața Mare din Sibiu, unde au dat drumul la fumigene și au scandat pentru favoriți. Spectacolul a fost umbrit de un incident.

ADVERTISEMENT

Unul dintre suporterii lui ”U” Cluj a căzut de pe stâlp și a fost transportat de urgență la spital. De cealaltă parte, suporterii lui Sepsi au venit gratis la Sibiu cu trenul pus la dispoziție de trupa finanțată de Laszlo Dioszegi. În momentul în care au ajuns în gara din Sibiu, fanii covăsnenilor au scandat „Ria, Ria, Ungaria”.

ADVERTISEMENT
Tags: