Fotbal intern

Craiova, în sărbătoare pentru derby-ul cu CFR Cluj! Cum au trăit 30.000 de fani olteni meciul “speranțelor deșarte”

23.02.2020 | 23:50
Craiova in sarbatoare pentru derbyul cu CFR Cluj Cum au trait 30000 de fani olteni meciul sperantelor desarte
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a întâlnit CFR Cluj în ultima rundă a sezonului regular, iar miza meciului, intrarea în play-off în fotoliul de lider, a creat o emulație fantastică în Bănie. Cu mai bine de patru ore până la primul fluier al centralului, câteva sute de oameni erau în Fan Zone-ul organizat de club în Piața „Mihai Viteazu”, iar ceea ce ultrașii au arătat în centrul Craiovei a fost doar o mostră pentru ceea ce avea să vină în vulcanul de „Oblemenco”.

Craiova vrea titlul, suporterii olteni îl merită

De la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, Universitatea Craiova s-a bucurat de o susținere importantă, dar numărul fanilor prezenți la stadion a explodat odată cu inaugurarea noului „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

După ce în ultimile două sezoane, sub comanda lui Devis Mangia și Corneliu Papură titlul a fost ratat după jumătate din play-off, ultrașii olteni simt că anul acesta se poate mai mult, și o arată și în peluză.

Ultima etapă a sezonului regular a programat duelul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, formații despărțite de doar trei puncte, iar fanii au simțit momentul, au simțit că prin prezența în număr mare la stadion pot împinge echipa spre o victorie care ar face-o să intre în play-off la egalitate cu formația lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore bune înainte de primul fluier al partidei, câteva sute de suporteri s-au strâns în Fan Zone-ul organizat de club, și aveau să anunțe, prin torțe, fumigene și cântece, ce îi aștepta pe campionii lui Dan Petrescu în vulcanul de pe „Ion Oblemenco”.

Ora de start a meciului, 20:00, strângea 30.000 de suporteri în tribunele celui mai mare stadion din Oltenia, iar atmosfera a fost, într-adevăr, de meci mare.

ADVERTISEMENT

Arlauskis, inamicul public

CFR Cluj și-a arătat din primele minute intențiile în meciul cu Universitatea Craiova: ar fi bine să câștigăm, dar haide să nu pierdem, iar Giedrius Arlauskis a părut că înțelege cel mai bine tactica.

Portarul lituanian a tras de timp cu fiecare ocazie, a prelungit orice degajare, iar fanii olteni l-au penalizat. Încă din primele minute de joc, suporterii au începuit să huiduie fiecare atingere de balon a lituanianului, dar și să pună o presiune enormă în momentul când balonul era purtar spre poarta CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Speranțele Craiovei pentru o victorie au fost enorme, motiv pentru care în minutul 9, când Mario Rondon deschidea scorul, cei 30.000 de suporteri au amuțit în același timp, transformând atmosfera de mare meci din primele minute, într-o liniște apăsătoare, care nu a durat, totuși, mult.

Tribunele au fost din nou animate de acțiunile ofensive ale Craiovei, care a fost de trei ori în aceeași fază foarte aproape să reușească golul egalizat, dar s-a lovit de un Arlauskis în zi mare, un Arlauskis care a lăsat impresia că nu poate fi învins indiferent de procedeul încercat de atacanți.

„Bine ai revenit, Chipciu”

Alex Chipciu a bifat primele minute pentru CFR Cluj în partida cu Universitatea Craiova.

Fostul fotbalist de la FCSB nu a avut parte de cea mai ostilă primire la revenirea în Bănie, excepție făcând doar faza din minutul 40, când Chipciu a vrut să execute o lovitură de colț dar torțele venite din peluză nu i-au permis.

Din cauza materialelor pirotehnice, arbitrul central Marcel Bîrsan a hotărât întreruperea partidei, care s-a reluat, totuși, după calmarea spiritelor.

„Olteanul” Martic a ucis speranțele

Începutul reprizei secunde s-a jucat exact ca ultimele 35 de minute ale primei părți, cu CFR protejând avantajul minim, și cu Universitatea încercând să dărâme zidul defensiv gândit de Dan Petrescu.

Dacă jucătorii în teren au părut, totuși, că au mai pierdut din prospețime, vocile suporterilor răsunau din ce în ce mai tare în speranțele egalării.

Minutul 66 a adus un gol marcat de un jucător îmbrăcat în alb, Ivan Martic, doar că în proprie poartă, o deviere după o centrare a lui Cristi Manea, moment în care tot stadionul a amuțit, parcă acceptând o condamnare la un nou sezon fără titlu în Bănie.

Pierderea speranțelor a dus și la pierderea răbdării ultrașilor cu fotbalișii lui Corneliu Papură, care au început să ajungă din ce în ce mai rar la poarta adversă, iar când se apropiau de careul de 16 metri protejat de Arlauskis nu alegeau cele mai înțelepte soluții. De la 0-2, ultrașii Craiovei au început să fluiere și să huiduie fiecare mișcare greșită a favoriților.

De huiduieli nu a scăpat nici antrenorul Corneliu Papură, căruia i s-a reproșat lipsa de reacție, singura schimbare făcută de antrenor fiind înlocuirea forțată a lui Bălașa cu Tiago Ferreira.

Andrei Ivan l-a depășit pe Arlauskis

Până în minutul 74, Gedrius Arlauskis a fost, de departe, cel mai huiduit om prezent pe „Ion Oblemenco”, dar Andrei Ivan a reușit contraperformanța de a-l depăși.

Atacantul cu două goluri marcate în acest sezon din Liga 1 a avut o nouă evoluție ștearsă, iar ultrașii par că și-au pierdut răbdarea.

În momentul în care Ivan a fost înlocuit, întreg stadionul, 30.000 de oameni, l-au huiduit pe Ivan, care nu a rămas impasibil la critici, fiind vizibil afectat pe banca de rezerve.

Andrei Ivan, după schimbare
Andrei Ivan, după schimbare

Imediat după înlocuirea lui Ivan, tribunele celui mai mare stadion din Bănie au început să se golească, singurii care au rămas pe locuri fiind ultrașii de la „Peluza Nord”, care, în ciuda evidentei dezamăgiri, au rămas până după fluierul final pentru a-și saluta jucătorii.

ADVERTISEMENT