Sport

Atmosferă electrizantă la finala Europa League! Fanii Romei au făcut legea în prima parte pe Pușkaș Arena

Peste 67.000 de fani au fost prezenți pe Puskas Arena la finala Europa League dintre Sevilla și AS Roma. Fanii italienilor au făcut legea în prima parte.
31.05.2023 | 23:06
Atmosfera electrizanta la finala Europa League Fanii Romei au facut legea in prima parte pe Puskas Arena
Atmosferă electrizantă la finala Europa League! Fanii Romei au făcut legea în prima parte pe Pușkaș Arena
ADVERTISEMENT

Sevilla și Roma au jucat finala Europa League într-o atmosferă electrizantă pe Pușkaș Arena din Budapesta. Peste 67.000 de fani au fost prezenți în tribune la ultimul act.

Atmosferă electrizantă la finala Europa League!

Înainte de meci, organizatorii au pregătit un show pirotehnic, iar trofeul Europa League a fost prezentat de fostul internațional maghiar, Zoltan Gera. Maghiarul a jucat finala Europa League în 2011 cu Fulham, pierdută în fața lui Atletico Madrid, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Fanii Romei au fost ceva mai numeroşi în tribune, însă între cele două galerii a existat un duel la distanţă. Dar cel puţin în prima repriză, fanii italieni au făcut legea, mai ales că au fost alimentaţi de golul lui Dybala.

Jose Mourinho ar putea pleca după finala Europa League!

Jose Mourinho vrea un nou trofeu european cu AS Roma după ce, în 2022, a câştigat Conference League. Portughezul nu a pierdut nicio finală europeană în cariera de antrenor, având cinci victorii.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Sevilla este specialista din Europa League cu şase trofee. Primul a fost obţinut în 2006, andaluzii reuşind să câştige toate finalele pe care le-au disputat, ultima venind în 2020.

Locul de Champions League, marea miză a finalei!

Jose Mourinho ar putea pleca după finala Europa League şi fanii Romei speră ca lusitanul să mai rămână măcar un sezon pe banca “Giallorossilor”, deşi pe plan intern echipa nu a excelat în ultimii doi ani:

ADVERTISEMENT

“Viitorul meu? Am vorbit cu cei doi căpitani ai echipei mele, pentru că ei m-au întrebat. Le-am dat un răspuns obiectiv. Însă este ceva ce rămâne între mine şi echipă.

Ei ştiu ce voi face. La Inter, nu semnasem cu Real Madrid, dar totul era rezolvat. Acum, nu am niciun contact cu alte cluburi şi situaţia este diferită”, a spus Mourinho.

ADVERTISEMENT

Marea miză pentru finala Europa League este locul de Champions League pe care îl va ocupa câştigătoarea. Cele două formaţii sunt în afara locurilor de ligă din campionat, iar finala este ultima şansă.

ADVERTISEMENT