Fotbal intern

Atmosfera incendiară de la Craiova – CFR Cluj i-a “costat” pe olteni: amendă de 10.000 de lei

Atmosfera incendiara de la Craiova  CFR Cluj ia costat pe olteni amenda de 10000 de lei
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj este derby-ul din etapa 26, ultima din sezonul regulat, iar fanii olteni au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco”. Toate biletele s-au vândut în două zile, iar atmosfera din Bănie este extraordinară.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș: 2.72 este cota pentru ”1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 februarie, ora 15:37 / Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul Universitatea Craiova cu o penalitate sportivă de 10.000 de lei, după incidentele provocate de suporteri la meciul cu CFR Cluj.


UPDATE, 23 februarie, ora 21:23. Repriza secundă din Bănie a meciului Universitatea Craiova – CFR Cluj a început cu două mesaje afișate de fanii gazdelor.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 23 februarie

Pe bannerele din peluză stăteau scrise mesajele: ”Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus/ Dacă vrei să poţi să vezi foarte departe” și ”Când e ușor vin mulți jurând credință și pozând pe baricade/ Cinste celor care, acum 7 ani, cântau la Reșița la -5 grade”

Atmosferă incendiară la Craiova - CFR Cluj! Petarde și torțe ale oltenilor. Mesaje al peluzei gazdelor după pauză
Atmosferă incendiară la Craiova – CFR Cluj! Petarde și torțe ale oltenilor. Mesaje al peluzei gazdelor după pauză

Atmosfera de pe „Ion Oblemenco” făcută de fanii Craiovei la meciul cu CFR Cluj

Stadionul „Ion Oblemenco” e sold out pentru meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, iar fanii oltenilor s-au strâns în centrul orașului, înainte cu câteva ore de a începe derby-ul.

ADVERTISEMENT

Aceștia au cântat și au scandat pentru echipa favorită, ultrașii olteni aprinzând mai multe torțe, fără să cauzeze pagube.

La ora meciului, stadionul a fost umplut până la refuz, iar atmosfera creată de suporterii Universității Craiova este asemănătoare cu cele de la meciurile marilor echipe.

ADVERTISEMENT

Fanii oltenilor și-au dat în petec după golul clujenilor

Imediat după ce Mario Rondon a deschis scorul pentru CFR Cluj, în minutul 9, fanii oltenilor au aruncat cu petarde în teren, Ovidu Hoban fiind vizibil afectat de ele. În minutul 23, după o dublă ocazie la care șuturile lui Mihăilă și Koljic au fost respinse de Arlauskis, fanii Craiovei au aruncat cu mai multe obiecte în jucătorii clujenilor.

În acel moment, Marcel Bîrsan s-a dus la observatorul partidei pentru a-i semnala ce se întâmplă, iar crainicul arenei i-a îndemnat pe suporteri la calm.

În minutul 36, Alexandru Chipciu trebuia să execute o lovitură de colț, dar nu a fost lăsat de ultrașii Craiovei care continuau să arunce cu obiecte în el, moment în care „centralul” i-a chemat pe jucători la marginea terenului, iar partida a fost întreruptă timp de cinci minute.

Jucătorii CFR-ului și Craiovei chemați la marginea terenului
Jucătorii CFR-ului și Craiovei chemați la marginea terenului

În cele din urmă meciul s-a reluat, dar atmosfera a devenit incendiară, față de începutul calm, în care suporterii își susțineau echipa și în care cântau împreună, iar derby-ul a fost prelungit cu cinci minute din cauza incidentelor din timpul primei reprize.

  • 2 este locul pe care Craiova îl ocupă în campionat, cu 46 de puncte înaintea meciului cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT