Sport

Atmosferă incendiară la primul meci câștigat de FC U Craiova 1948 în fața rivalei Universitatea. Cum s-a trăit marele derby. Foto

Fanii au creat o atmosferă caldă la marele derby al Olteniei, care s-a încheiat cu prima victorie a celor de la FC U Craiova 1948 în fața rivalilor de la Universitatea.
03.12.2022 | 21:37
Fanii au creat o atmosferă caldă la marele derby al Olteniei, care s-a încheiat cu prima victorie a celor de la FC U Craiova 1948 în fața rivalilor de la Universitatea. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Deși avea șansa a doua în această întâlnire, trupa lui Nicolo Napoli s-a impus cu 2-0 după golurile reușite de Baeten și Ganea.

FC U Craiova 1948, prima victorie cu Universitatea într-o atmosferă de vis

Meciul Universitatea – FC U Craiova 1948, din etapa a 19-a din SuperLiga, s-a desfășurat într-o atmosferă incandescentă creată de fanii celor două formații, iar gruparea patronată de Adrian Mititelu a obținut prima victorie în fața marii rivale din oraș.

ADVERTISEMENT

Spectacolul ultrașilor a început cu mult înainte de primul fluier al arbitrului Andrei Chivulete. Suporterii din Peluza Sud ai celor de la FC U Craiova s-au adunat în centrul orașului, acolo unde au cântat, au aruncat cu torțe și petarde și au pus în scenă un foc de artificii.

A fost doar încălzirea de dinaintea derby-ului, deoarece în stadion lucrurile au fost și mai aprinse. Și asta deoarece între cele două galerii există o rivalitate de ”moarte”. Iar fiecare dintre ele a încercat să se ridice deasupra celeilalte.

ADVERTISEMENT

A fost un dialog ironic între cele două tabere cu ajutorul bannerelor. Peluza Sud a fost parcă mai bine pregătită, însă Peluza Nord dezvăluise deja de ceva vreme pe rețelele de socializare tot ce rivalii lor pregătiseră pentru acest joc.

Meci întrerupt 10 minute

După ce Andrei Chivulete a fluierat startul meciului, cele două ”tifoserii” au scos arsenalul greu. Torțele și fumigenele s-au aprins și au zburat spre teren, obligându-l pe ”central” să întrerupă de trei ori partida în primele 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la ultima întrerupere acesta a trimis echipele la cabine și a cerut ca la megafoane să se anunțe faptul că dacă în continuare se vor mai arunca obiecte în teren jocul va fi suspendat definitiv. După o pauză de 10 minute, ”actorii” au revenit în scenă și meciul s-a desfășurat normal, chiar dacă în tribune s-a continuat cu înjurăturile și bannerele ironice.

Cum s-a decis derby-ul

În teren, prima repriză a fost una echilibrată în care gazdele de la Universitatea Craiova au avut ocaziile mai importante. Mai întâi prin Vătăjelu și apoi prin Rivaldinho, dar de fiecare dată Gurău a reușit să închidă poarta spre disperarea lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

În final, Ganea a avut și el o oportunitate pe contraatac, dar a irosit-o. A fost doar preambulul pentru ce urma să se întâmplă în partea secundă. La scurt timp după reluarea jocului, gazdele au pierdut un balon în propria jumătate, Bauza l-a găsit perfect pe Baeten și acesta deschis scorul cu un șut sub transversală.

După alte 10 minute, Bahassa a inventat o pasă superbă pentru Ganea și fiul fostului internațional a pecetluit soarta jocului, spre bucuria propriilor fani, a patronului Adrian Mititelu și a antrenorului Nicolo Napoli. Așa s-a scris prima victorie pentru FC U Craiova 1948 într-un derby cu Universitatea.

ADVERTISEMENT