Fotbal intern

Atmosferă senzaţională la România – Anglia! Peste 7.000 de români au intonat imnul naţional la Cesena. GALERIE FOTO

21.06.2019 | 19:30
Atmosfera senzationala la Romania  Anglia Peste 7000 de romani au intonat imnul national la Cesena GALERIE FOTO

Peste 7.000 de români sunt prezenţi în tribunele arenei din Cesena la partida România – Anglia, contând pentru etapa a 2-a din grupa C la EURO U21. 8.440 de spectatori au fost pe stadion la acest meci, conform anunţului oficial UEFA.

Atmosferă senzaţională la România – Anglia!

De altfel, prezenţa masivă a românilor la EURO U21 era anunţată încă de la meciul împotriva Croaţiei, când aceştia au reuşit să creeze de asemenea o atmosferă superbă. Vezi imaginile în galeria foto de mai sus!

“Luptăm, luptăm şi câştigăm” şi “Cine sare, România” au fost scandările preferate a românilor în debutul meciului. VIDEO CU MOMENTUL INTONĂRII IMNULUI

Exceptând ţara gazdă Italia, România este naţionala care se bucură de cea mai mare susţinere în rândul fanilor la acest turneu final, cu mult peste ţări puternice, precum Spania, Anglia, Franţa sau Germania.

Aw.

Gepostet von Andrei Mantog am Freitag, 21. Juni 2019

Peste 7.000 de români în tribune la Cesena

România s-a impus cu 4-1 în primul meci de la EURO U21, reprezentând prima victorie din istoria naţionalei la un turneu final de tineret. În comparaţie, Anglia a fost învinsă dramatic de Franţa. Englezii au condus cu 1-0, francezii au ratat două penalty-uri, dar în final s-au impus cu 2-1, după un autogol marcat de Wan-Bissaka în minutul 90+5!

În ultima etapă din faza grupelor, România se va duela cu Franţa, iar Anglia va înfrunta Croaţia. Există şansa ca România şi Franţa să aibă câte şase puncte înaintea meciului direct, iar un egal să califice ambele echipe în semifinale.

România s-a calificat la turneul final de tineret după o aşteptare de 21 de ani. Ultima oară fusesem prezenţi la EURO 1998, turneu pe care l-am găzduit, dar în care am pierdut toate meciurile jucate.

Anglia, deşi are unul dintre cele mai puternice loturi şi a fost deseori o reprezentantă de seamă la acest nivel de vârstă, nu a mai triumfat la EURO U21 din anii 80.

Wan-Bissak şi Foden, doi jucători de top din lotul englezilor, nu au prins primul 11 pentru meciul cu România. În schimb, Mirel Rădoi a decis să mizeze pe aceeaşi echipă ca şi la meciul împotriva Croaţiei, pe care l-am câştigat cu 4-1.