Jucătorii din ATP sunt gata de grevă! Vor premii mai mari

atp, matt ebden, novak djokovic

Scandal în ATP. Sindicatul jucătorilor ameninţă cu greva. Cer organizatorilor de turnee premii mai mari şi în special la cei clasaţi după TOP 50.

Tenisul masculin se află în pragul unui mare scandal, care ar putea duce chiar la boicotarea unor turnee importante. Totul pleacă de la faptul că jucătorii sunt nemulţumiţi de premiile primite din partea organizatorilor de competiţii, considerând că aceştia obţin câştiguri mult mai mari decât sportivii.

Australianul Matt Ebden ocupă locul 75 în clasamentul ATP şi este membru în Consiliul jucătorilor profesionişti. El a declarat că ideea declanşării unor greve nu este deloc o utopie şi că dacă premiile nu vor fi mărite acest lucru se va putea întâmpla foarte curând.

Pericol de greve în circuitul ATP

"O grevă? Este posibil! Nu vrem să facem probleme, să boicotăm, dar, pe de alta parte, am vrea ca toată lumea să fie tratată corect. Ca tenismeni, noi nu avem week-end-uri libere, muncim practic şase sau şapte zile pe săptamână! Lumea probabil că spune că noi câştigăm 60 de mii de dolari ca sa jucăm un tur la un Grand Slam. Dar 60 de mii de dolari? Pe bune? Probabil că toată lumea ar fi câştigat milioane dacă încasările organizatorilor ar fi fost împărţit"

La Australian Open 2018, cei mai importanţi jucători din lume s-au reunit într-o şedinţă cu uşile închise în care s-a discutat acest subiect. Liderul şedinţei a fost Novak Djokovici, care a susţinut ferm ideea unei greve. Jucătorii vor ca premiile să fie mărite, în special pentru sportivii din afara top 50 ATP.