Life

Atracția turistică din Grecia pe care mulți o ratează. Nu costă mult, vei avea parte de imagini de neuitat

Obiectivul inedit din Grecia despre care mulți turiști nu știu. Are un preț acceptabil și oferă peisaje care îți taie răsuflarea.
18.06.2024 | 17:30
Atractia turistica din Grecia pe care multi o rateaza Nu costa mult vei avea parte de imagini de neuitat
Obiectivul inedit din Grecia despre care mulți turiști nu știu. Are un preț acceptabil și oferă peisaje care îți taie răsuflarea. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Atracția turistică din Grecia pe care mulți o ratează. Nu costă mult, vei avea parte de imagini de neuitat. Traseul este de neuitat și care le oferă călătorilor de pretutindeni oportunitatea să se întoarcă acasă cu amintiri frumoase.

Obiectivul inedit din Grecia despre care mulți turiști nu știu. Are un preț acceptabil și oferă peisaje care îți taie răsuflarea

Obiectivul inedit din Grecia despre care mulți turiști nu știu. Are un preț acceptabil și oferă peisaje care îți taie răsuflarea. Dezvăluirea a fost făcută recent de o persoană care a ”bifat” deja atracția în ultima vacanță.

ADVERTISEMENT

Pe grupul Forum Grecia, de pe Facebook, apare informația conform căreia grecii au o mocăniță asemănătoare cu cea din Maramureș. Aceasta poartă denumirea de Moutzouris, numele fiind primit cândva de trenul din Pelion din cauza aburului și a fumului pe care le lăsa la trecerea sa.

Mocănița grecească are 4 vagoane și circulă pe cea mai îngustă linie de cale ferată din lume, 60 cm. Traseul montan se găsește pe frumoasele pante ale Pelionului și merge până în satul istoric Milies, care are o arhitectură bogată și construcții vechi.

ADVERTISEMENT

Călătorii au parte de o scurtă oprire, de aproximativ 10 minute, în Ani Gatzea, totul durând 90 de minute. Turiștii se bucură de pante verzi și o vegetație densă de platani și stejari. În plus, turiștii trec pe sub podul metalic Taxiarchis sau De Chirico.

„Călătoria durează 90 de minute și oferă imagini de neuitat: podul cu 5 arce Kalorema, podul de oțel Taxiarhis, tuneluri și ziduri vechi de susținere, precum și imaginea golfului Pangaseatic.

ADVERTISEMENT

Trenulețul străbate drumul Centaurilor prin Pelionul despre care se spune că era reședința de vară a celor 12 zei ai Olimpului. În satul Milies puteți bea un frappe în piațeta cu platani.

Puteți vizita Muzeul de folclor, biserica Taxiarhes ce datează dinainte de 1741, vă puteți plimba pe aleile pietonale pietruite”, este anunțul făcut de un turist pe rețelele de socializare, unde a postat mai multe imagini cu atracția din Grecia.

ADVERTISEMENT
Moutzouris, mocănița din Grecia
Moutzouris, mocănița din Grecia. Sursa foto: greeka.com

Ce preț are o călătorie cu Moutzouris din Grecia

Turiștii care ajung în Grecia și nu vor să piardă oportunitatea de a se plimba cu Moutzouris trebuie să știe că biletele sunt accesibile la preț. Tichetele se pot achiziționa online, de pe aplicația Hellenic train, cu numai o zi înainte.

Călătorii au posibilitatea să își aleagă locurile pe care le doresc. Pentru asta trebuie să scoată din buzunar 18 euro. Plecarea este la ora 10:00, din Ano Lechonia, în timp ce întoarcerea din Milies se face în jur de ora 15:00.

Care este istoria trenului din Grecia

Trenul istoric a fost folosit prima oară pentru transportul de mărfuri și de pasageri, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. La acea vreme acoperea distanța dintre Volos și Milies și circula pe o cale ferată construită în 1892.

Linia a fost deschisă în anul 1895, Moutzouris fiind o locomotivă care funcționează cu abur, păstrând autenticitatea și farmecul vremurilor de odinioară. Inginerul italian Evaristo de Chirico, tatăl celebrului pictor Giorgio de Chirico, care s-a născut la Volos, a supervizat construcția rețelei feroviare.

La construcția rețelei a fost prezent și tânărul De Chirico, care a observat mediul de lucru. Acest lucru avea să-l inspire mai târziu în lucrările sale. Întreaga linie de cale ferată este o atracție turistică care nu trebuie trecută cu vederea dacă ajungeți în Grecia.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”