News

Atracțiile turistice care rămân inaccesibile și în 2022. Care sunt variantele alternative pentru petrecerea vacanței

În timp ce multe dintre cele mai populare destinații turistice din lume se redeschid călătorilor în 2022, există încă unele locuri care vor fi în continuare interzise.
22.12.2021 | 17:18
Atractiile turistice care raman inaccesibile si in 2022 Care sunt variantele alternative pentru petrecerea vacantei
O serie de atracții turistice vor fi inaccesibile în 2022 Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unele dintre aceste locuri emblematice sunt în curs de renovare sau modernizări care le vor face și mai atractive atunci când se redeschid, în timp ce altele sunt pe cale să dispară definitiv.

Există totuși planuri de rezervă și opțiuni alternative pentru toate aceste locuri.

Atracțiile turistice care rămân inaccesibile și în 2022. Care sunt variantele alternative pentru petrecerea vacanței

Muzeul Smithsonian al Aerului și Spațiului (Washington, DC)

Acest muzeu popular din capitala SUA se află în mijlocul unei renovări masive de șapte ani în care „toate cele 23 de expoziții vor fi complet reimaginate, cu noi spații de prezentare și atracții”.

ADVERTISEMENT
Smithsonian Air and Space Museum
Smithsonian Air and Space Museum Foto: Facebook

O parte dintre aceste lucrări au fost făcute în timpul vizitei turiștilor, dar muzeul se va închide timp de cel puțin șase luni în 2022 pentru a intra în următoarea fază a transformării. Până la finalizarea lucrărilor, va fi spațiu pentru aproximativ 1.400 de obiecte noi.

Planul B: Smithsonian gestionează mai multe muzee în Washington, inclusiv Muzeul Hirshhorn și Grădina de Sculptură și Muzeul Național de Istorie și Cultură Afro-Americană. Cele mai multe dintre ele sunt, de asemenea, la câțiva pași.

ADVERTISEMENT

The Haiku Stairs (Oahu, Hawaii)

Un traseu celebru pentru drumeții pe Oahu, numite uneori „scările spre rai”, Scările Haiku au fost afectate de supraturism.

Deși au fost oficial închise publicului în anii 1980, asta nu i-a împiedicat pe mulți drumeți să se strecoare pe scări și uneori să se rănească.

ADVERTISEMENT
The Haiku Stairs (Oahu, Hawaii)
The Haiku Stairs (Oahu, Hawaii) Foto: Adobe Stock via CNN

În această toamnă, Consiliul Local din Honolulu a votat în unanimitate în favoarea înlăturării definitive a scării. Se preconizează că va fi demontată în 2022.

Planul B: Hawaii are o mulțime de trasee drumeții frumoase – și mai puțin riscante – pe insulele sale. Dacă sunteți deja pe Oahu, luați în considerare excursia Ehukai Pillbox Hike.

ADVERTISEMENT

Hotelul Roosevelt (New York City)

Unul dintre hotelurile grande dame din Manhattan și-a întâmpinat ultimii oaspeți în 2020, după ce aproape a ajuns la un secol de existență.

The Roosevelt Hotel (New York City)
The Roosevelt Hotel (New York City) Foto: agoda.com

Planul B: Pe măsură ce New York City se redeschide, un alt hotel clasic din Midtown este Plaza (chiar vizavi de Central Park) sau Knickerbocker (în Times Square).

Clădirea Roosevelt este încă acolo, așa că puteți trece și admira arhitectura deocamdată.

One Liberty Observation Deck (Philadelphia)

Locul de admirare al panoramei situat la etajul 57 din centrul orașului a fost închis pe fondul pandemiei de coronavirus, invocând lipsa de turiști în Orașul Iubirii Frățești.

One Liberty Observation Deck (Philadelphia)
One Liberty Observation Deck (Philadelphia) Foto: Matt Rourke/AP

Planul B: Pentru vederi pitorești ale Philadelphiei demne de Instagram, puntea de observare a Turnului Primăriei din apropiere va face treaba.

Traseul Stalheimskleiva (Vestland, Norvegia)

Unul dintre cele mai abrupte drumuri din Scandinavia, traseul Stalheimskleiva leagă două cascade pitorești din Valea Nærøydalen, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Stalheimskleiva Trail (Vestland, Norway)
Stalheimskleiva Trail (Vestland, Norway) Foto: Adobe Stock via CNN

Drumul, care este cunoscut și pentru viraje în ac de păr, este supus unor lucrări de întreținere atât de necesare în 2022. În prezent, nu există o dată confirmată de redeschidere.

Planul B: Nu lipsesc locurile frumoase în aer liber în Norvegia. Încercați „insulele nordice de pe plaja” Lofoten sau îndepărtata insulă nordică Fleinvær pentru a vă caza în cabane de lemn înconjurate de natură nealterată.

Marble Arch Mound (Londra)

Londra are o mulțime de lucruri de văzut și de făcut, dar localnicii au fost încântați să descopere o nouă atracție în iulie 2021.

Deși a fost catalogată ca un refugiu luxuriant în aer liber, cu artă publică și vederi ale Hyde Park, rezultatul final a fost luat în derâdere pe rețelele de socializare ca fiind „un morman de moloz neterminat”.

Marble Arch Mound (London)
Marble Arch Mound (London) Foto: Wikipedia

În ciuda unor obstacole pe parcurs, Marble Arch Mound s-a redeschis în august și se va închide definitiv în ianuarie 2022.

Planul B: Greenwich din sudul Londrei găzduiește Observatorul Regal. Pe lângă faptul că vedeți nava Prime Meridian și Cutty Sark, plimbarea prin Greenwich Park până la Observator oferă vederi frumoase ale orașului.

Insula Fraser (Queensland, Australia)

Aici vorbim de o mică păcăleală. Insula Fraser nu a plecat nicăieri, dar a revenit la numele aborigen de K’Gari. Numele înseamnă „paradis” în limba locală Butchulla.

Fraser Island (Queensland, Australia)
Fraser Island (Queensland, Australia) Foto: Lonely Planet

Planul B: Această insulă pitorească încă trăiește ca de obicei. Queensland – și restul Australiei – se redeschid încet pentru turismul străin în 2022, așa că începeți să vă planificați călătoria acum. Cu alte cuvinte, Planul B este Planul A.

Dovleacul galben (insula Naoshima, Japonia)

Artista japoneză Yayoi Kusama este renumită pentru sculpturile sale enorme în formă de dovleac cu buline. Una dintre cele mai faimoase este una galben-aprins de pe docul Naoshima, „insula de artă” în Marea Interioară Seto.

The Yellow Pumpkin (Naoshima Island, Japan)
The Yellow Pumpkin (Naoshima Island, Japan) Foto: Kat Davis/Alamy

În august, un taifun puternic a măturat dovleacul în mare. Benesse Art Site, care administrează muzeele de pe insulă, a reușit să recupereze piesele, dar nu este clar dacă și când va fi expus din nou dovleacul.

Planul B: Multe dintre instalațiile îndrăgite ale lui Kusama sunt la muzee și galerii din întreaga lume, inclusiv la Tate Modern din Londra și Broad Museum din Los Angeles. Există, de asemenea, un mic muzeu dedicat muncii ei în Tokyo.

The Peak Tram (Hong Kong)

Una dintre atracțiile cele mai ușor de recunoscut din Hong Kong este Peak Tram, care transportă vizitatorii până la cel mai înalt punct al insulei. Vagoanele din metal roșu și-au făcut debutul în 1989, aniversarea a 100 de ani de la funicularul original.

The Peak Tram (Hong Kong)
The Peak Tram (Hong Kong) Foto: thepeak.com.hk

Acum, totuși, este timpul pentru un alt traseu. Tramvaiul s-a închis pentru renovare în iunie 2021 și încă nu există o dată certă pentru când se va redeschide.

Planul B: Vestea bună, totuși, este că există o mulțime de alte modalități de a accesa Vârful în timp ce tramvaiul nu funcționează – autobuzele, taxiurile și mașinile private au toate acces și există mai multe trasee de drumeții ușor accesibile.

ADVERTISEMENT