Sport

Atuurile Soranei Cîrstea în semifinala cu Petra Kvitova de la Miami Open 2023

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova luptă în această seară pentru un loc în finala de la Miami. Sportiva din Cehia este favorită, dar ”Sori” are atuurile sale în această confruntare.
31.03.2023 | 19:05
Atuurile Soranei Cirstea in semifinala cu Petra Kvitova de la Miami Open 2023
Forma de moment și superioritatea pe hard, atuurile Soranei Cîrstea în fața Petrei Kvitova. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea (74 WTA) este calificată în semifinale la Miami Open după ce a trecut, în sferturi, de câștigătoarea de la Australian Open și numărul doi mondial, Aryna Sabalenka, cu 6-4, 6-4. Românca o va înfrunta în penultimul act pe Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA).

Forma de moment și superioritatea pe hard, atuurile Soranei Cîrstea în fața Petrei Kvitova

Experiența la cel mai înalt nivel în turneele WTA 1000 reprezintă atuul principal al Petrei Kvitova. Chiar dacă pentru jucătoarea din Cehia prezența în semifinalele Miami Open reprezintă o premieră. Iar cele mai bune performanțe, sferturi, fuseseră atinse în 2014, 2019 și 2022.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că Petra este la meciul 99 în turneele de acest calibru. Și la a 20-a semifinală. În plus, a jucat măcar o dată în penultimul act în 12 sezoane, fiind lider la acest capitol, înaintea lui Wozniacki și Azarenka (10).

Cu toate acestea, Sorana Cîrstea are și ea la îndemână atuuri care să-i permită să joace ultimul act. Și să-și facă astfel un minunat cadou înainte de a împlini, pe 7 aprilie, 33 de ani.

ADVERTISEMENT

În primul rând este vorba despre forma de moment. ”Sori” a trecut, în premieră, la același turneu, de două jucătoare din Top 5 WTA. Este vorba despre Caroline Garcia și Aryna Sabalenka.

În plus, dacă Kvitova conduce la ”general” cu 6-4, toate cele patru succese ale româncei sunt pe hard. Suprafață pe care are un scor de 4-1 în disputele directe.

ADVERTISEMENT

Sorana s-a impus în 2010, la Copenhaga, apoi la Rogers Cup 2013, dar și la ultimele două ediții ale Australian Open. Anul trecut, reușind un sec 6-2, 6-2.

”Ceea ce impresionează în primul rând la Sorana Cîrstea e că îşi îmbunătăţeşte jocul cu fiecare meci care trece. La Miami, românca nu a pierdut încă set.

ADVERTISEMENT

Și a arătat din ce în ce mai multă calitate, în disputele grele avute: Caroline Garcia, Karolina Muchova, Marketa Vondrousova şi Aryna Sabalenka.

Cîrstea şi-a gestionat emoţiile excepţional în ultimele săptămâni şi a părut că intră într-o bulă în care nimic nu o perturbă.

Joacă perfect tenisul de bază – serviciu bun, retur grozav. Iar partida cu Sabalenka a pregătit-o perfect pentru disputa cu Kvitova, care e o altă big hitter”, au notat cei de la sportskeeda în avancronica partidei.

ADVERTISEMENT