News

Au apărut noi stenograme în cazul Visarion Alexa. O presupusă victimă: ”Vreau să se vadă modul în care acționa preotul”

Acuzațiile la adresa preotului Visarion Alexa se înmulțesc de la o zi la alta. Au apărut noi stenograme cu discuția dintre acesta și o femeie pe care ”o știa de mică”.
24.09.2022 | 22:04
Au aparut noi stenograme in cazul Visarion Alexa O presupusa victima Vreau sa se vada modul in care actiona preotul
Încă o femeie rupe tăcerea în cazul preotului Visarion Alexa: ”Vă rog să publicați aceste mesaje”. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, în spațiul public au apărut tot mai multe înregistrări cu discuții dintre părintele Visarion Alexa și enoriașele sale.

Încă o femeie rupe tăcerea în cazul preotului Visarion Alexa: ”Vă rog să publicați aceste mesaje”

Sâmbătă, 24 septembrie, încă o femeie, presupusă victimă a preotului, a decis să dezvăluie conversațiile cu părintele. Aceasta a publicat o serie lungă de mesaje care demonstrează că preotul o hărțuia constant.

ADVERTISEMENT

”Sunt una dintre victime, una care a mai găsit resurse să lupte. Vă rog să publicați aceste mesaje ca să se vadă modul în care acționa părintele Visarion, că nu victima îi făcea avansuri”, acuză femeia, conform stenogramelor publicate de Antena 3.

Femeia, care nu oferă niciun detaliu despre ea, spune că timp de două luni a fost asaltată de părintele din Capitală, ”două luni în care am căzut psihic cumplit”.

ADVERTISEMENT

Aceasta îl acuză pe preot că a sărutat-o fără voia ei. ”Am mers la biserică să vorbim, în urma insistențelor din mesaje şi m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea”.

Am înlemnit, m-am adunat şi nu am mai călcat pe acolo. l-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei”, adaugă presupusa victimă.

ADVERTISEMENT

Stenogramele discuției dintre femeie și Visarion Alexa

Toate aceste evenimente despre care povestește femeia ar fi avut loc în urmă cu 5-6 ani. Ea redă, în detaliu, tot ceea ce a discutat cu părintele Visarion Alexa.

Din această convorbire reiese faptul că preotul dorea foarte mult să se întâlnească cu femeia.

În plus, într-unul dintre mesaje, preotul îi scrie victimei că ”o știe de mică” pentru că a crescut sub ochii lui.

ADVERTISEMENT

Iată fragmente din discuția dintre femeie și Visarion Alexa:

Visarion Alexa: ”Eu încă te aștept să vorbim. Tare m-aş bucura. Nu înțeleg de ce te-ai supărat atât de radical. Te rog, iartă-mă şi hai să vorbim”.

Presupusa victimă: ”Sincer, nu ştiu dacă să vă răspund sau nu. De ce îmi mai scrieți dacă vedeţi că nu răspund? Cum v-aţi așteptat să reacționez la tot ce aţi zis? Păcat că nu mă cunoașteți destul de bine”.

Visarion Alexa: ”Eşti bine? Astăzi nu te-am văzut, sper că eşti bine. Oare te-a supărat felul meu atent de a mă purta cu tine? Sper că nu. Chiar mi-aş dori să vorbim când poţi”

Uite, şi acum mă gândesc la tine şi tu taci. Dar eu te port în suflet ca pe un diamant de mare preţ.”

Presupusa victimă: ”Nu tac doar că nici nu aş şti ce să vă zic

Visarion Alexa: ”Aş vrea să-mi zici ce simţi, să-mi spui dacă te tulbur. Dacă da, eu tac, dar nu ştiu cum să-şi spun că tare mi-e dor de tine şi iar mi-e teamă că taci şi fugi”.

Presupusa victimă: ”Uneori, da, mă tulburați şi nu aş vrea să fug, nu e asta intenția mea”.

Visarion Alexa: ”Of. Aşa e. Eu nu vreau să dispari, aş vrea să te văd săptămâna aceasta, dar tu dispari aşa de mult timp şi apoi taci tare mult şi eu nu mai pot de dorul tău. Uneori aş vrea să vin la tine doar să te văd. Te ştiu de când erai foarte mică. Acum ai crescut sub ochii mei.

Presupusa victimă: ”Nu mi se pare în regulă ceea ce îmi spuneți”

Visarion Alexa: ”Aşa te-am lipit de inima mea, aş face orice să nu fugi, să nu te sperii. Offf, te rog, ştiu că nu ţi se pare. Să știi că ţin la tine ca la sufletul meu. Sper să nu fugi, sper din toată inima. O să tac şi o să aștept. Liniștit şi cuminte, cu tine-n inimă. Aş vrea să-ţi vorbesc, faţă către faţă. Te rog, nu te-am văzut de mult”.

Presupusa victimă: ”O să trec săptămâna asta să vorbim”

Visarion Alexa: ”Mi-e tare, tare dor de tine. Aş face orice îmi ceri. Iertare. Tare te iubesc. N-ar trebui , dar mi-e tare dor de tine. Iertare. Te rog să nu mă lași să te aștept. Te voi așteptă în fiecare zi toată săptămâna. Iartă-mi cuvintele sincere. Noapte binecuvântată!”

ADVERTISEMENT