News

Au apărut primele imagini de la bordul autobuzului luat de tornada din Călărași: “Era ca la Discovery”

01.05.2019 | 20:10

Au apărut imagini din autocarul luat pe sus de tornada formată marți în județul Călărași! Imaginile sunt rupte parcă din filmele de la Hollywood! Șoferul autocarului a încercat să treacă în viteză de tornada care părea că atunci se formează. Chiar dacă era la început, tornada a avut atâta putere încât să ia autocarul și să-l arunce ca pe o jucărie pe câmp! Pe filmare se aude vocea unei femei care le cerea celorlalți pasageri să se roage!

Au apărut imagini cu tornada filmate din autocarul luat pe sus

La bordul autocarului se aflau 39 de persoane. Opt dintre ele au fost rănite. Pe filmare se vede cum pasagerii îi spuneau șoferului să o depășească în viteză, iar acesta chiar s-a enervat pe un șofer de autoturism care a oprit pe loc pentru a lăsa tornada să treacă pe drumul pe care se aflau mașinile.

Un pasager a filmat întreaga scenă de coșmar! După incident, unul dintre pasageri a spus că a fost ”ca pe Discovery”! Tornada care s-a format în judeţul Călăraşi şi care a luat cu totul un autobuz de pe şosea a fost una dintre cele mai mari din câte s-au înregistrat vreodată în această parte a continentului.

Mai mulți pasageri din autocar au ajuns la spital

Asta susţin unii dintre specialişti, care vorbesc despre forţe impresionante dislocate de acest fenoment extrem. Mărturiile de pe patul de spital ale călătorilor care au zburat zeci de metri pe câmp, cu tot cu vehiculul în care erau, sunt tulburătoare.

Oamenii spun că este o minune că au scăpat întregi. Localnicii din satele traversate de tornadă s-au mobilizat miercuri să-şi repare casele din care pâlnia uriaşă a smuls acoperişuri, pereţii şi tot ce a găsit în cale.

Ramona Ispir, pasagera în autobuz: “Eram pe verticală, eram pe scaun, dar am simţit că nu mai suntem pe şosea, eu aşa am simţit, parcă decolam cu avionul, simţeam că zbor, dar pe orizontală. Nu ne-a învârtit… Putea să fie groaznic, putea să ne facă praf dacă ne prindea tornada cu o secundă mai devreme, în miezul ei, cu o secundă mai devreme.”

Floarea Frusinache: “A început un nor să lase negru pe pământ şi lumea a început că-i tornadă, tornadă şi țipa… Ne-a luat autobuzul aşa şi pe urmă a luat-o într-o parte. Ne-am trezit pe grâu aşa, pe câmp.”