News

”Au ars ca șobolanii. De ce să moară așa?”. Mărturisiri terifiante ale rudelor pacienților decedați în secția ATI a Spitalului din Constanța

Rudele pacienților morți în incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța își strigă disperarea. Acestea acuză că pacienții au ”ars ca șobolanii”
01.10.2021 | 13:00
Au ars ca sobolanii De ce sa moara asa Marturisiri terifiante ale rudelor pacientilor decedati in sectia ATI a Spitalului din Constanta
”Au ars ca șobolanii. De ce să moară așa?”. Mărturisiri terifiante ale rudelor pacienților decedați în secția ATI a Spitalului din Constanța. INCENDIU CONSTANTA. Sursa foto: INQUAM Photos / Costin Dinca
ADVERTISEMENT

România a fost lovită de o nouă tragedie de proporții în plină pandemie de Covid-19. Un alt spital din țară a luat foc, de această dată în Municipiul Constanța.

În tragedia din orașul de la malul Mării Negre au murit 9 persoane. Toate erau internate în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase.

ADVERTISEMENT

Rudele victimelor își strigă disperarea după acest eveniment dramatic și acuză autoritățile că nu fac nimic pentru viața oamenilor.

Rudele pacienților decedați în secția ATI a Spitalul din Constanța sunt revoltate: ”Au ars ca șobolanii”

La puțin timp după ce incendiul de la unitatea medicală din Constanța a fost lichidat, la fața locului au ajuns rudele pacienților morți în spital.

ADVERTISEMENT

La unison, acestea deplâng indiferența autorităților și proasta gestionare a situațiilor grave din spitale. ”Cum e posibil să moară ca șobolanii?”, a spus fiica uneia dintre pacientele moarte vineri.

”De ce să moară arsă? Au murit oamenii ca șobolanii. E vorba de incompetență. Mama era în stare gravă la ATI, era conectată la aparate. O moarte groaznică. A murit arsă. Nimeni nu ne spune nimic“, acuză fiica pacientei decedată. Un alt aparținător spune că ”este strigător la cer”.

ADVERTISEMENT

Sora unei alte paciente decedate vineri la unitatea medicală din Constanța este la fel de dură. Aceasta acuză autoritățile că nu le oferă informații și avertizează că astfel de evenimente tragice ar putea avea loc în orice unitate din țară.

”Sora mea era în stare gravă, dar stabilă. Nu ne dă nimeni nicio informație. Nu se poate așa ceva ca oamenii să moară arși ca șobolanii.

ADVERTISEMENT

Ce fel de conducători avem? S-au întâmplat în atâtea orașe. Se repetă istoria. Nimeni nu învață nimic. Mâine poimâine o să ardă alt spital. Nu sunt interesați de oamenii de rând”, spune femeia.

Bilanțul incendiului de la spitalul din Constanța: 9 morți, toți internați la ATI

Vineri dimineața, un incendiu puternic a izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Un număr total de 9 pacienți au murit în urma incendiului. Autoritățile anunță că în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați au fost transferați la celelalte spitale din Municipiu.

ADVERTISEMENT
Tags: