Sport

Au câștigat Gimnaziada! Școala “Ion Creangă” este cea mai bună din țară la handbal

26.05.2018 | 10:12
Au castigat Gimnaziada Scoala Ion Creanga este cea mai buna din tara la handbal
Școala Ion Creangă din Suceava a făcut spectacol la Gimnaziadă

Elevii din Suceava, de la școala Ion Creangă, sunt cei mai buni handbaliști din țară. Au câștigat Gimnaziada, organizată în premieră la centrul olimpic de la Izvorani. Înaintea de marea finală s-a intonat imnul României spre emoția copiilor.

“Școala este foarte bine cotată și ca nivel de învățământ. Copiii aceștia, pe lângă faptul că sunt niște sportivi buni, sunt și niște elevi foarte buni! În curând vor avea capacitatea, toți își doresc să intre la licee bune.” – Vasile Boca , profesor antrenor Șc. Ion Creangă (Suceava)

Succesul nu e deloc întâmplător. Puștii din Suceava joacă de patru ani împreună. Proiectul este susținut de Clubul Universitar din Suceava. “Ăsta e primul ciclu de copii luați de la minihandbal și duși până la juniori III. E prima generație cu care ieșim campioni naționali. O să mai vină. Sunt copii în spate foarte buni!” – Vasile Boca , profesor antrenor Șc. Ion Creangă (Suceava)

Școlile “Constantin Brâncuși” din Medgidia și “Mihai Viteazu” din Târgu Mureș au urcat și ele pe podium, la Gimnaziada care a reunit cele mai bune opt școli din țară, la handbal masculin. Cel mai valoros jucător a fost desemnat Paul Juncan, de la Târgu Mureș: “Nu mă așteptam la această experiență extraordinară! Vreau să ajung departe. Nu am niciun idol. Joc centru sau extremă stanga și am calități foarte mari!”

Ocupanții podiumului de premiere la handbal masculin:

Locul I – Școala gimnazială “Ion Creangă”, din Suceava (Suceava) – Regiunea Nord;

Locul II –Școala gimnazială “Constantin Brancuși”, din Medgidia(Constanța) – Regiunea Sud Est;

Locul III – Școala gimnazială “Mihai Viteazu”, din Târgu Mureș (Mures) – Regiunea Centru

Celelalte finaliste: Regiunea Sud: Liceul Teoretic “Ion Mihalache”, din Topoloveni (Arges); Regiunea Sud Vest: Școala generală “Virgil Mazilescu”, din Corabia (Olt); Regiunea Vest: Liceul cu Program Sportiv Banatul, din Timișoara (Timișoara); Regiunea Nord Vest: Școala gimnazială “Nicolae Iorga”, din Baia Mare (Maramureș); Regiunea București-Ilfov: Scoala gimnazială nr. 40, din Sector 2 (București).

Medaliile și cupele la Gimnaziadă, oferite premianților de reprezentanții COSR, Liliana Dorneanu și Radu Niculescu

Gimnaziada este organizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și federațiile sportive de specialitate. “Este de salutat inițiativa Comitetului Olimpic de a organiza aceste finale în propriul fief al dumnealor. Cred că a fost un turneu foarte reușit” – Alexandru Dia, antrenor federal juniori.

“Viitorul handbalului românesc e la nivel de copii”, a fost mesajul transmis și de selecționerul Xavi Pasqual, care și-a trimis colaboratorii la Izvorani.