Au câștigat șapte campionate în Italia, însă vor să renunțe la fotbal din cauza coronavirus: „Gata, nu mai jucăm!”

Flaviu Popa   
în Fotbal international
09/03/2020, 17:37
Au câștigat șapte campionate în Italia, însă vor să renunțe la fotbal din cauza coronavirus: „Gata, nu mai jucăm!”
Pro Vercelli refuză să mai joace fotbal de teama coronavirus

Președintele celor de la Pro Vercelli, Massimo Secondo, a anunțat printr-un mesaj postat pe Youtube că echipa sa va renunța la fotbal până în momentul în care epidemia de coronavirus va fi eradicată.

Pro Vercelli renunță la fotbal de teama coronavirus

Secondo este extrem de îngrijorat din cauza situației alarmante din Italia din această perioadă și susține că echipa sa nu se va mai antrena și va refuza să mai participe la meciurile din Serie C.

Începând de astăzi, la Pro Vercelli s-au terminat antrenamentele și meciurile de fotbal până la finalul epidemiei de coronavirus. Sper că se va lua decizia la nivel federal să se oprească toate competițiile sportive.

Siguranța înainte de toate”, a anunțat oficialul clubului italia.

De asemenea, Secondo a anunțat că nu se vor mai antrena nici fotbaliștii din cadrul grupelor de juniori ale clubului: „E un gest totalmente iresponesabil să îi lași pe acești copii să se antreneze în asemenea condiții.

Nu vreau să pun în pericol pe nimeni, meciuri cu 25-30 de copii sunt periculoase”.

Pro Vercelli, printre cele mai vechi din Italia

Pro Vercelli 1892 e un club din Serie C, grupa A. Pro Vercelli a fost înființat în 1892, are un lot cotat la 3.7 milioane de euro și are obiectiv salvarea de la retrogradare în acest sezon.

Considerat unul dintre cele mai vechi cluburi din Italia, Pro Vercelli a câștigat 7 campionate în Peninsulă, la începutul anilor 1900.

Italia este într-o criză fără precedent în aceste zile din cauza coronavirus. Peste 16 milioane de oameni sunt în carantină din cauza COVID-19.

  • 7 titluri de campioană a Italiei are Pro Vercelli în palmares
Închide ×