Au crescut chiriile în marile oraşe din ţară

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
18/08/2016, 15:00
Au crescut chiriile în marile oraşe din ţară

Chiriile din marile oraşe ale României pornesc de 160 de euro pe lună şi pot ajunge la 7.000 de euro pe lună. Cartierul şi dimensiunile locuinţei fac diferenţa. Diferită este şi evoluţia pe care au avut-o chiriile în ultimele luni. Chiriile au crescut în partea de jos a pieţei imobiliare din oraşele universitare. Pe lângă faptul că proprietarii aşteaptă studenţii, creditarea ipotecară este aproape blocată de avansul mare cerut de bănci.

În ultimii ani, multinaţionalele au început să promoveze români pe posturile de directori din ţara noastră ocupate iniţial de străini. Iar asta se vede şi pe piaţa chiriilor din Capitală. Ponderea chiriaşilor români în cartierele de lux s-a dublat în doar doi ani de la 15 la 30%.

Expaţii rămân majoritari, însă cererea pentru închirierea apartamentelor premium creşte cel mai mult din partea corporatiştilor şi antreprenorilor români. Potrivit datelor publicate de grupul Nordis, proprietarii preferă totuşi chiriaşii străini, deoarece sunt dispuşi să achite o chirie cu aproximativ 30% mai mare decât cei autohtoni.

Sursa: Digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×