News

Au făcut drumul turnând asfalt direct peste pământ! Cum arată acum șoseaua din Ploiești, de 13,6 milioane de euro

15.04.2019 | 11:57
Au facut drumul turnand asfalt direct peste pamant Cum arata acum soseaua din Ploiesti de 136 milioane de euro

Lipsa autostrăzilor rămâne un subiect arzător pentru români. Sătui să petreacă timp prețios în trafic, din cauza infrastructurii care lasă de dorit, dar și de nenumăratele promisiuni din partea miniștrilor care s-au perindat de-a lungul anilor la Transporturi, oamenii își doresc ca situația să se îmbunătățească rapid.

Cum arată acum șoseaua din Ploiești, construită cu 13,6 milioane de euro

Un exemplu concret de autostradă construită pe bani grei, dar care acum se prezintă într-o situație mai mult decât deplorabilă, este Șoseaua de Vest din municipiul Ploiești.  Reabilitarea acesteia a durat trei ani,  între 2013 și 2016, iar suma alocată este de-a dreptul impresionantă.

Vorbim așadar de 13,6 milioane de euro, dintre care 10 milioane au reprezentat fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Conform proiectului geotehnic, drumul ar fi trebuit să aibă peste jumătate de metru grosime, dar în realitate sunt porţiuni unde are cel mult 20 de centimetri.

Gropile din Șoseaua de Vest a Ploieștiului
Gropile din Șoseaua de Vest a Ploieștiului

Șoseaua Vestului din Ploiești se prezintă deplorabil

Când vii de acolo să te duci spre Şoseaua Nordului, eu unul merg pe linia de tramvai. Le încalec pentru că pe partea dreaptă, pe prima bandă cum ar veni, sunt numai gropi. Au muncit, dar calitatea materialului… proastă”  , a declarat pentru Libertatea un șofer care practică taximetria în Ploiești de mai bine de 12 ani.

Modernizarea uneia dintre cele mai importante artere ale Municipiului Ploieşti s-a realizat în două etape şi, conform studiului geotehnic, drumul cu tot cu asfalt şi fundaţie ar fi trebuit să aibă o adâncime de 64 de centimetri.

De asemenea, firma care a executat respectivele lucrări de modernizare ale Șoselei Vestului din Ploiești, este urmărită penal pentru infracțiuni de instigare la abuz în serviciu și uz de fals, în urma unor contracte obținute în Brăila. În acest dosar a fost reținut și fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Se întâmpla în 2014.

Aceasta, în scopul vădit de a atribui lucrările respective firmelor agreate şi anume SC TANCRAD SRL Galaţi […] şi SC TANCRAD CONSTRUCT SRL Brăila, determinând, prin încălcarea atribuţiilor ce-i reveneau […] producerea unui prejudiciu în valoare totală de 2.924.817,60 lei la bugetul Consiliului Judeţean Brăila şi vătămarea intereselor legitime ale participanţilor descalificaţi în mod discriminatoriu din procedurile de achiziţii publice la care au participat”anunță procurorii DNA.