ADVERTISEMENT
News

Au fost arestați preventiv trei dintre polițiștii acuzați că au torturat două persoane

Autor: Robert Cristea | 05.03.2021 | 08:50
Au fost arestați preventiv trei dintre polițiștii acuzați că au torturat două persoane
Scene revoltătoare în Tulcea. Un bărbat a fost bătut și umilit de mai mulți tineri. Sursa foto: hepta.ro

Au fost făcute primele arestări în cazul celor nouă polițiști de la secția 16 care au torturat două persoane care le reproșaseră că nu poartă mască. 

ADVERTISEMENT

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv. Tribunalul București a luat această decizie azi noapte după ce a judecat propunerea procurorilor.

Zilele trecute au apărut noi detalii șocante despre acest caz. Una dintre victime a fost bătută și umilită timp de 30 de minute pe un câmp din afara orașului.

ADVERTISEMENT

Au fost arestați trei dintre cei nouă polițiști acuzați de tortură

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție. Cei nouă polițiști făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă, din Bucureşti.

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4,

ADVERTISEMENT

unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

ADVERTISEMENT

După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”, potrivit comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

A doua victimă a suferit și ea agresiuni din partea poliștilor, mai arată procurorii. ”După încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată”, conform procurorilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!