News

Au fost confirmate alte 3 cazuri de Covid-19 cu tulpina din Marea Britanie

09.02.2021 | 14:45
Au fost confirmate alte 3 cazuri de Covid19 cu tulpina din Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Alte trei cazuri de infectare cu Covid-19 cu tulpina din Marea Britanie au fost înregistrate în România.

Crește prezența mutației virusului care a făcut ravagii în Regatul Unit în ultimele săptămâni. Noua variantă, linia genetică B.1.1.7, a fost reperată deja la 59 de persoane de pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

“Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate încă trei noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7”, precizează MS într-un comunicat transmis marţi, potrivit Agerpres.

Au fost depistate alte 3 cazuri de Covid-19 cu varianta din Marea Britanie

Mai întâi este vorba despre o femeie de 35 ani din Bucureşti, care a revenit în ţară din Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a infectat și o femeie în vârstă de 25 de ani din judeţul Cluj. Aceasta nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

În judeţul Covasna, un bărbat de 80 ani care, de asemenea, nu a călătorit în această țară s-a îmbolnăvit cu noua variantă a virusului.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, CNSCBT a confirmat 59 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpină din Regatul Unit – linia genetică B.1.1.7.

Luni, 8 februarie, au fost anunțate încă două persoane contaminate: un bebeluș și un bărbat, ambii din București.

ADVERTISEMENT

Ambele persoane depistate sunt sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT