News

Au fost depistate alte persoane cu noua tulpină de Covid-19 la școala 28 din Capitală

01.02.2021 | 15:24
Au fost depistate alte persoane cu noua tulpina de Covid19 la scoala 28 din Capitala
Au fost depistate alte două persoane cu noua tulpină de Covid-19 la școala 28 din Capitală. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Încă două persoane au fost depistate pozitiv cu noua tulpină de Covid-19 la Școala numărul 28 din Capitală.

Problemele continuă în această unitate de învățământ. Profesorii l-au acuzat săptămâna trecută pe directorul școlii că a ascuns, timp de 6 zile, cazurile confirmate și în felul acesta i-a pus în pericol pe ceilalți profesori.

ADVERTISEMENT

Este vorba de tulpina varianta B.1.1.7, cu originea în Regatul Unit. În prezent, numărul total al celor depistați pozitiv cu noua tulpină la Școala nr. 28 a ajuns la 5.

Problemele persistă la școala gimnazială nr. 28 din Capitală. Au fost descoperite alte 2 infectări cu noua tulpină

După scandalul iscat acum câteva zile, profesorii i-au adus acuze dure directorului unității de învățământ.

ADVERTISEMENT

„Distanțarea nu s-a păstrat în această perioadă. Cadrele didactice au fost prezente, întâlnindu-se foarte mult unii cu alții, motiv pentru care s-a și ajuns la această situație. Este o mare vină a directorului școlii, care nu poartă mască. Nu se poartă mască nici la Secretariat, nici la Administrație.

Pentru că dacă însuși directorul nu poartă mască, cum ar putea pretinde celorlalți? Pentru acest director este mai important scaunul directorial decât viața, siguranța, elevilor, profesorilor”, a declarat profesoara Ana Camelia Rădulescu, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Vineri, 29 ianuarie, alte 10 cazuri cu noua variantă de Covid-19 au fost identificate pe teritoriul României, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

“Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe oraşe ale ţării în perioada 13 – 21 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife şi au fost raportate în această după-amiază Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În prezent, au fost raportate 18 cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2”, a precizat sursa citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: