News
notix pixel id

Au fost descoperite noi simptome coronavirus la adulți. Cum se manifestă acestea în organism

03.10.2020 | 12:49
Au fost descoperite noi simptome coronavirus la adulți. Cum se manifestă acestea în organism
Descoperire șocantă a doctorilor suedezi în urma autopsiilor efectuate pe cadavrele bolnavilor de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La aproape un an de la apariția pe glob a noului coronavirus, cercetătorii din întreaga lume continuă să descopere noi simptome ale acestei boli fără leac.

Recent, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) a identificat noi simptome ale infectării cu Covid-19 în rândul adulților.

Acestea sunt similare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C), scriu cei de la CNN.

ADVERTISEMENT

Noi simptome coronavirus descoperite la adulți

Până în prezent, cele mai frecvente simptome ale Covid-19 erau febra, tusea uscată și oboseala. Treptat, cercetătorii din întreaga lume au descoperit că SARS-CoV-2 este anunțată și de alte stări.

Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, s-au identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus similare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C), scrie presa de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Astfel, CDC a descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani. Majoritatea au avut inflamații extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul și rinichii, dar nu și plămânii, le-au fost afectate.

”Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulților spitalizați cu forme severe de Covid-19, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie”, potrivit raportului săptămânal al CDC.

ADVERTISEMENT

Ce s-a observat în organismul pacienților

Sursa citată, care preia date din studiu, mai scrie că pacienții cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut în sânge) sau anomalii observate în radiografii. Doar 8 din 16 pacienți au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariția MIS-A.

Interesant este faptul că o treime din cei 27 de pacienți au fost testați negativ pentru infecția cu coronavirus, dar au fost testați pozitiv pentru anticorpi, fapt ce a indicat că aceștia trecuseră prin infecția cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

”Toți pacienții cu MIS-A descriși în acest raport, cu excepția unuia, aparțineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au anunțat cercetătorii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri