News

Au fost descoperite primele fiinţe care pot trăi în spaţiu

O nouă specie de nevertebrate microscopice extrem de rezistente, care pot să supravieţuiască în condiţii foarte vitrege, inclusiv în spaţiu, a fost descoperită în Antarctica. Noua specie,...
11.07.2014 | 08:38

O nouă specie de nevertebrate microscopice extrem de rezistente, care pot să supravieţuiască în condiţii foarte vitrege, inclusiv în spaţiu, a fost descoperită în Antarctica. Noua specie, denumită “urs de apă”, face parte din familia Tardigradelor, şi a fost descoperită în timpul unei expediţii ştiinţifice în Victoria Land, o regiune din Antarctica.

Multe dintre aceste vieţuitoare, care nu depăşeau în lungime o jumătate de milimetru, trăiau în coloniile de muşchi şi licheni dintr-un crater creat de gheţari străvechi. Membrii din familia Tardigradelor au fost descoperiţi anterior la altitudini mari din zone montane, în zone deşertice extrem de fierbinţi şi la adâncimi impresionante pe fundurile oceanelor, dar niciodată până acum în Antarctica.

tardi_78097200

Aceste vieţuitoare sunt extrem de rezistente şi au reuşit să supravieţuiască inclusiv atunci când, în cadrul unui experiment, au fost expuse mediului ostil din spaţiul cosmic.

“Ursul de apă” este singura vieţuitoare cunoscută până acum de savanţi care poate să supravieţuiască vidului din spaţiu. El a fost testat, de asemenea, la temperaturi scăzute extreme, temperaturi ridicate peste punctul de fierbere al apei, presiuni ridicate, deshidratare, otravă şi radioactivitate.

Sursa: realitateatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!