News

Cea mai mică temperatură din an, înregistrată în Suceava. Oamenii au înghețat la -23 de grade

Ger năprasnic în Suceava. Au fost înregistrate -23 de grade, cea mai mică temperatură din an, la Poiana Stampei. Temperaturile sunt cu 25 de grade mai mici decât la începutul anului.
13.01.2022 | 11:09
Cea mai mica temperatura din an inregistrata in Suceava Oamenii au inghetat la 23 de grade
Ger năprasnic în Suceava. Au fost înregistrate -23 de grade. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cea mai joasă temperatură din acest an a fost înregistrată în dimineața zilei de joi, în județul Suceava.

Ger năprasnic în Suceava. Câte grade au fost înregistrate

Termometrele au arătat nu mai puțin de -23 de grade Celsius, fiind un ger năprasnic, dar și cea mai mică temperatură din acest an.

ADVERTISEMENT

Această temperatură a fost înregistrată la Poiana Stampei. Temperaturi scăzute au mai fost și la Stâna de Vale, unde au fost -19, la Supuru de Jos și la Chișineu Criș au fost -18 grade.

Minimele de la începutul acestui an în aceeași regiune au fost de circa 2 grade Celsius, fiind vorba de o diferență de peste 25 de grade a temperaturilor din aceste zile.

ADVERTISEMENT

Cod galben ANM de vreme rea

Meteorologii ANM au mai transmis și un cod galben de vânt. Acesta este valabil din această seară, de la ora 18 și până pe 15 ianuarie, la ora 20.

Vântul poate depăși chiar și 100 km/k în Carpații Orientali și Meridionali, iar zăpada va fi spulberată.

ADVERTISEMENT

„În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată”, au precizat meteorologi.

Totodată, de vineri, vântul va sufla cu putere și în jumătatea de nord a Moldovei. Vizibilitatea va fi foarte redusă vineri, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

ADVERTISEMENT

„Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

ADVERTISEMENT

Notă: Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, au mai transmis meteorologii ANM.

Informare ANM de vânt puternic

Meteorologii ANM au mai emis și o informare meteo de vânt, valabilă de pe 13 ianuarie, la ora 10 până pe 15 ianuarie, la ora 20.

Vântul va sufla cu peste 50 de km pe oră și se va forma polei în în nordul, centrul și nord-estul țării.

„Din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

Notă: Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est”, au mai precizat aceștia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS