News

Au fost măsluite cifrele pandemiei? Vlad Voiculescu, atac la liberali: „Am descoperit cu surprindere ”artificiile” de anul trecut”

24.03.2021 | 15:53
Au fost măsluite cifrele pandemiei? Vlad Voiculescu, atac la liberali: „Am descoperit cu surprindere ”artificiile” de anul trecut”
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat la un mesaj publicat recent în mediul online de Violeta Alexandru, lăsând de înțeles că liberalii au măsluit bilanțurile zilnice ale pandemiei Covid-19 înaintea alegerilor din toamna anului trecut.


Vlad Voiculescu: „Nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel”

Update, ora 15:30. Vlad Voiculescu a revenit cu precizări după comentariul în care lăsa de înțeles că fostul Guvern a măsluit bilanțurile zilnice ale pandemiei în preajma alegerilor din toamna anului trecut.

ADVERTISEMENT

O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, niciun “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator.

Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte.

ADVERTISEMENT

Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile. Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel.

Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit”, a scris ministrul Sănătății cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook.


Știrea Inițială, ora 10:11.Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta”, a comentat acesta, dezvăluind, totodată, „artificiile” pe care le-a descoperit „cu surprindere și mai mult decât atât”.

ADVERTISEMENT

În respectiva postare, fostul ministru al Muncii făcea referire la situația din Capitală, unde a fost depășit deja pragul de 6 infectări cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori și la mesajele pe care i le transmit zilnic „oamenii fără funcții”.

Vlad Voiculescu susține că PNL a măsluit cifrele pandemiei

Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;

ADVERTISEMENT

2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.

Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos.

ADVERTISEMENT

Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că “cifrele sunt altele”, a scris Vlad Voiculescu.

Postarea Violetei Alexandru

La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, bineînțeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe.

Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri