Fotbal international

Au fotbalul în sânge! O echipă din Spania are echipament unic în lume! Galerie foto

11.10.2018 | 15:11
Au fotbalul in sange O echipa din Spania are echipament unic in lume Galerie foto

FC Zamora, o echipă de liga a patra din Spania a uimit fotbalul mondial. Micuța grupare din Castilia și Leon a lansat un rând de echipament unicat. Practic, pe tricourile grupării se poate face ora de anatomie. Vase de sânge și mușchi apar pe echipamentul echipei spaniole. Totul pentru o campanie de atragere de fonduri și de promovare a spiritului regiunii. “Sânge, sudoare și lacrimi” este sloganul care apare pe tricouri.

Clipul de prezentare al celui de-al treilea rând de echipament a strâns peste un milion de vizualizări pe rețelele de socializare. Pe spatele tricourilor apare și explicația campaniei. “Sângele, acel lichid roșu care transportă viața prin corpul nostru, care e născut și zboară din inimă pentru a ne hrăni emoțiile și sentimentele” .  Tricourile sunt predominant albastre cu o inimă și rețeaua sanguină desenată pe ele. Purtate de jucători, acestea au un impact vizual deosebit, așa că lansarea acestora nu a putut fi ignorată de presa spaniolă.

Tricoul anatomic se vinde online în Brazilia și Japonia, la 50 de euro bucata

Pentru a specula impactul uriaș de marketing, echipa de liga a patra din Spania a scos la vânzare tricourile online. Pentru 50 de euro bucata, fanii din Japonia până în Brazilia au vrut să achiziționeze originalul echipament. Clubul fondat în 1968 a avut ceva probleme economice în anii 90, dar acum cu fondurile strânse din noua campanie speră să reușească promovarea în liga a treia.

FC Zamora ocupă locul 6 în seria ei și este la doar două puncte de locul 4 care i-ar da șansa să promoveze. Fanii sunt și ei încântați de noul look al echipei, dar mai ales de banii pe care speră să-i atragă clubul pentru a reuși promovarea. “Ne curgea fotbalul prin vene, iar acum asta se vede și pe echipament” a comentat pe twitter un suporter al micuței grupări din Spania.

  • 50 de euro costă un tricou al echipei din liga a patra din Spania