Au încălcat Klaus Iohannis și PNL legea la evenimentul de joi seară? Câte persoane au fost prezente

Adrian Baciu   
în HotNews
27/11/2020, 07:26
Au încălcat Klaus Iohannis și PNL legea la evenimentul de joi seară? Câte persoane au fost prezente
Au încălcat Klaus Iohannis și PNL legea la evenimentul de joi seară? Câte persoane au fost prezente. Sursa foto: Facebook/PSD

Președintele României Klaus Iohannis și membrii Guvernului PNL, în frunte cu premierul Ludovic Orban, sunt arătați cu degetul de PSD și acuzați că ar fi încălcat legea impusă chiar de ei în pandemie.

Joi seara, șeful statului și Executivul liberal au fost prezenți la prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții principalului partid de Opoziție acuză organizatorii de încălcarea legii: la eveniment au participat 26 de persoane deși legea prevede că întrunirile pot avea maxim 20 de participanți.

Klaus Iohannis și PNL, acuzați că au încălcat legea la evenimentul de joi seara

PSD acuză că, joi seară, legea din pandemie privind reuniunile în spații închise a fost încălcată chiar de promotorii ei, Iohannis, Orban și cei care alcătuiesc guvernul liberal.

La lansarea Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă au participat cel puţin 26 de persoane, între care preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. Asta în timp ce la prelungirea stării de alert, numărul persoanelor care pot participa la evenimente în spaţiul închis a fost limitat la 20.

”Pentru Iohannis și Orban nu există lege, nu există nici restricțiile impuse tuturor românilor!

Le-au închis școlile elevilor, au închis piețele, îi amendează pe românii care merg să se roage. Doar Iohannis și Orban au voie să participe la întruniri cu peste 26 de oameni, în spațiu închis.

Ce contează că legea spune clar că trebuie să fie maxim 20!

Dacă disprețul față de cetățenii cărora le cer sacrificii este atât de mare acum, cum va fi după alegeri?”, scriu cei de la PSD pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Ce spune exact legea din pandemie

Pentru a-și susține cu probe acuzațiile, Social democrații au postat şi o fotografie pe care au evidenţiat numărul de persoane care iau parte la lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Evenimentul în cauză s-a desfășurat joi seară, la un hotel dn Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban.

În Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă se prevede ”limitarea numărului participanţilor la maximum 20, în cazul evenimentelor/întrunirilor / acţiunilor desfăşurate în spaţiu închis şi a duratei acestora la maximum două ore”.

Închide ×